Șefa diplomației germane spune că sancțiunile împotriva Rusiei nu funcționează

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ministrul de externe german Annalena Baerbock şi-a exprimat dezamăgirea faţă de efectul sancţiunilor împotriva Rusia legate de invazia Ucrainei de către Moscova, informează joi agenția DPA, citată de Agerpres.

Annalena Baerbock la o sedinta a guvernului germanFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

„De fapt, sancţiunile economice ar trebui să aibă un impact economic. Dar ele nu au. Pentru că logica democraţiilor nu funcţionează în autocraţii”, a declarat politiciana Verzilor într-un interviu cu jurnalistul Stephan Lamby pentru o carte recent publicată.

Cartea „Ernstfall. Regieren in Zeiten des Krieges”, care se traduce prin „Urgenţă. Guvernarea în timpuri de război”, examinează răspunsul guvernului german la războiul din Ucraina şi va apărea joi.

„Am văzut că acest război nu poate fi încheiat cu decizii raţionale, măsuri raţionale care se iau între guvernele civilizate”, a declarat Baerbock într-un interviu pentru Lamby în iulie.

În ciuda faptului că aliaţii occidentali au impus măsuri economice punitive masive împotriva Rusiei după atacul asupra Ucrainei, economia rusă creşte, cel puțin nominal.

În acelaşi timp, economia germană a alunecat în recesiune la începutul anului, notează DPA. Cu toate acestea, economiştii occidentali subliniază că Rusia îşi datorează creşterea în principal din economia de război şi mărirea masivă a producţiei de arme şi muniţie. Aceasta nu este o creştere durabilă.

Ministrul de externe al Germaniei rezervă critici și pentru propriul guvern

În interviu, Baerbock critică de asemenea reticenţa iniţială a guvernului german de a se duce la Kiev. Ea a fost primul membru al guvernului care a călătorit în zona de război în data de 10 mai 2022 – la două luni şi jumătate după începerea invaziei ruse.

La acea vreme, numeroşi şefi de stat şi de guvern ai aliaţilor europeni fuseseră deja acolo în vizită de solidaritate, precum şi liderul opoziţiei din Germania Friedrich Merz. Cancelarul Olaf Scholz s-a dus în vizită abia la mai mult de o lună mai târziu.

Comentariile lui Baerbock sunt cel puțin surprinzătoare ținând cont că numeroși economiști, inclusiv laureați ai Premiului Nobel, au arătat cum economia rusă a fost afectată de sancțiuni, lucru reflectat cel mai recent de prăbușirea rublei.

Moneda națională a Rusiei și-a mai revenit după ce Banca Centrală de la Moscova a majorat dobânda de referință în urma criticilor primite de la Kremlin.

Urmărește ultimele evoluții din a 547-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

spot_imgspot_img