Senatul spaniol a aprobat taxarea excepţională a unităţilor bancare şi a marilor companii energetice

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Decizia presupune implementarea unei taxe bancare de 4,8% pe veniturile nete din dobânzi şi comisioanele nete ale băncilor care depăşesc un prag de 800 de milioane de euro (849 de milioane de dolari).

Pentru companiile energetice cu o cifră de afaceri de cel puţin 1 miliard de euro, excluzând activităţile interne reglementate şi operaţiunile externe, rata este de 1,2%.

După ce proiectul de lege a trecut luna trecută de primul obstacol în Congres, camera inferioară a introdus unele corecţii, reintroducând pragul de 800 de milioane de euro, aşa cum plănuia iniţial guvernul.

Creditorii şi companiile s-au opus atât taxei bancare, cât şi celei pe energie, şi au ameninţat că vor contesta noul regim fiscal în instanţă.

Majoritatea unităţilor spaniole ale băncilor străine, cum ar fi Deutsche Bank, nu vor fi impozitate, spre deosebire de o versiune anterioară a proiectului care a fost adoptată în noiembrie.

Cu toate acestea, BNP Paribas din Spania ar putea fi supusă taxei, în funcţie de perimetrul de activitate care va fi impozitat.

Guvernul a introdus propunerea iniţială de creare a taxei temporare asupra băncilor şi a marilor companii energetice în luna iulie pentru a strânge un total de 7 miliarde de euro până în 2024 pentru a finanţa măsurile de reducere a presiunilor legate de costul vieţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img