Separatiștii din Donețk anunță judecarea unor membri ai batalionului Azov: „Pedeapsa maximă aplicată pentru aceste infracțiuni este pedeapsa cu moartea”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Parchetul General din autoproclamata Republică Populară Doneţk (RPD) a anunţat că a trimis în instanţă primul dosar penal împotriva membrilor batalionului naţionalist ucrainean Azov, scrie Rador citând postul de radio spaniol COPE.

Steagul Republicii Populare DonetkFoto: D. Tolmachov, Dreamstime.com

Potrivit Procuraturii din RPD, inculpații sunt membri ai „grupului de asalt și sabotaj Urşii SS” din cadrul batalionului Azov și se confruntă cu diverse acuzații, de la participarea la organizație armată ilegală și terorism până la atacarea ordinii constituționale a RPD.

„Pedeapsa maximă pe care o pot aplica instanțele pentru aceste infracțiuni este pedeapsa cu moartea”, a declarat un purtător de cuvânt al Parchetului, citat de agenția oficială rusă TASS.

Batalionul Azov este integrat în Garda Națională a Ucrainei.

Potrivit unei surse din cadrul anchetei, citate de agenția rusă, inculpaţii ar fi recunoscut în declaraţiile lor că ar fi ucis peste o sută de persoane.

„Printre inculpați se numără lunetistul Vladimir Galiş, care a mărturisit 60 de crime, și bucătarul grupului, care a împușcat cinci prizonieri. Ceilalți însumează zeci de victime” – a susținut această sursă.

Sursa a adăugat că până la predarea sa la uzina Azovstal din Mariupol pe 20 mai, această „grupare de asalt și sabotaj” avea până la 20 de membri.

De asemenea, potrivit separatiștilor pro-ruși, aproape toți membrii acestui grup așa-zis „Urşii SS” sunt originari din Lviv, oraș aflat în partea de vest a Ucrainei.

Citește și:

___

spot_imgspot_img