Servicii cu beton amprentat de care trebuie sa stii

Servicii cu beton amprentat de care trebuie sa stii

Exista mai multe servicii cu beton amprentat pentru care puteti opta ca proprietar de casa ori ca ansablu rezidential.

Ce reprezinta betonul amprentat?

Numit si beton imprimanta sau decorativ, acest tip de beton vine sa revolutioneze practica de pavare a curtilor, aleilor si a altor spatii exterioare importante. Este folosit de mai bine de 3 decenii in tarile din Occident, dar in Romania trendul a patruns mai tarziu. Abia acum, proprietarii si dezvoltatorii incep sa cunoasca avantajele imense pe care le aduce acest tip de pavaj.

In timpul procesului de turnare a betonului, acesta se imprima cu ajutorul unor matrite. Desigur, intreaga operatiune este contra- cronometru, pentru ca altfel betonul se poate intari inainte de a lua forma dorita. Si nu doar forma poate fi diferita in cazul betonului amprentat, dar si culoarea. Prin imprimare, spatiile capata un aspect unic si o forma impresionanta. Cateva exemple de modele de beton amprentat sunt: dale, lemn, caramida sau piatra naturala.
Betonul astfel imprimat si avand in structura sa microfibre de polipropilena, va rezista foarte bine de-a lungul vremii. El nu este influentat negativ de factori meteo puternici, de inghet sau de razele aprige ale soarelui. Din contra, isi pastreaza estetica impecabila multi ani.

Garduri amprentate

Mai putin cunoscute in industria de profil sunt gardurile amprentate. Constructorii au descoperit ca tehnologia de turnare a betonului decorativ functioneaza foarte bine si pentru garduri. Acest lucru ofera noi orizonturi pentru amenajari comerciale sau pentru case. O serie de suprafete verticale pot fi pavate cu ajutorul betonului amprentat: garduri, ziduri si chiar scari.

Intretinerea pavajelor din beton amprentat

Daca pavajele clasice au nevoie de o intretinere speciala, acest lucru nu se aplica suprafetelor din beton decorativ. Sigur, in timp este nevoie de o intretinere minima sau de mici retusuri, dar acestea sunt usor de realizat si nu sunt costisitoare.

La ce se pot folosi pavajele cu beton amprentat

Cateva exemple comune sunt

  • pentru trotuare
  • in piete
  • pentru terasele caselor
  • pentru infrumusetarea curtilor
  • pentru pavarea aleilor, care nu se vor mai umple de vegetatie
  • pentru garaj
  • in jurul unei piscine, pentru un aspect deosebit
  • in zonele benzinariilor
  • pentru garduri, asa cum am aratat mai sus
  • pentru ziduri exterioare ale locuintelor sau institutiilor. In acest caz se poate opta pentru pavare partiala, care va completa foarte frumos aspectul curtii exterioare.

Date fiind toate aceste aplicatii diverse, este lesne de inteles de ce betonul amprentat este atat de popular.Afla mult mai multe despre betonul amprentat pe siteul nostru https://www.betonamprentat365.ro/articole/beton-amprentat-poze/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *