Sfatul medicului Mihai Craiu pentru părinți pentru a descoperi eventuale suferințe emoționale ale copiilor: Să pună copiii pe cântar – Sanatate

​Medicul pediatru Mihai Craiu i-a sfătuit pe părinți, în cadrul unei dezbateri organizate de Salvați Copiii, să își cântăreasca copiii, întrucât diferențe de greutate pot ascunde probleme emoționale.

„Unul din lucrurile care chiar poate fi făcut, și noi la spital am dezvoltat o aplicație, ar fi să se uite la copil, să il pună pe cântar. Unul dintre primele semne ale unui dezechilibru emoțional este cel ponderal. Cred că sedentarismul, stat în fața ecranelor, mâncatul compulsiv ar putea fi sesizată și de părinți. Aș recomanda parintilor care au copii care au suferit variații de greutate, în plus sau în minus, să se adreseze medicului. Uneori acestea ascund sub ele suferințe ale sufletului”, a spus dr. Mihai Craiu, medic primar în cadrul Institului Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Alessandru-Rusescu” din Bucureși.

Declarația a fost făcută în cadru dezbaterii „Tulburari psihoemotionale la copii in contextul pandemiei” organizată online de Salvați Copiii.

Organizația a lansat săptămâna trecută un studiu care arată că un copil din trei s-a confruntat cu stări de anxietate și a avut nevoie de consiliere și suport psiho-emoțional, procentul crescând la peste 50% în cazul adolescenților și mergând până la consecințe extrem de grave, inclusiv tentative de suicid.

Citește mai multe aici despre studiul Salvați Copiii

Dezbaterea este în desfășurare și poate fi urmărită și pe pagina de Facebook HotNews.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *