Sfaturi de succes pentru antreprenorii incepatori

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Sfaturi de succes pentru antreprenorii incepatori – sursa articol firma contabilitate Timisoara

A fi un antreprenor pentru prima data poate fi provocator si deranjant, dar si foarte interesant si plin de satisfactii. Nu exista sfarsit pentru multele probleme financiare, juridice, de personal, de marketing si de clienti care vor aparea pe masura ce va lansati afacerea. Si, din pacate, exista o multime de sfaturi contradictorii pentru antreprenorul aspirant. Dar iata 15 sfaturi de baza pentru a va ajuta sa incepeti sa navigati in peisajul startup-ului:

  • Antreprenorii pentru prima data ar trebui sa inceapa o afacere de care sunt pasionati si cunoscatori

Startup-urile pot fi destul de dificile, asa ca alege ceva care te entuziasmeaza si te motiveaza. Evitati afacerile sau industriile despre care nu stiti deja prea multe, deoarece curba abrupta de invatare va poate impiedica succesul.

  • Alegeti o idee de afaceri care are o mare oportunitate de piata

Asigurati-va ca cautati cu atentie daca exista o piata mare pentru produsul sau serviciul dvs. De obicei, investitorii vor investi in compania dvs. numai daca vad o oportunitate mare de piata si ca compania are potentialul de a deveni ceva semnificativ.

  • Strangeti cat mai multa finantare pentru startup

Este aproape intotdeauna mai greu si dureaza mai mult pentru a obtine finantare pentru startup decat crezi. Trebuie sa va asigurati ca aveti o perna pentru toate cheltuielile de dezvoltare si marketing pe care le veti suporta. Intr-o lume ideala, vei avea suficient capital pentru ca operatiunile tale sa ajunga la pragul de rentabilitate. Nu va faceti griji cu privire la diluarea proprietatii dvs. procentuale in companie. Dezvoltarea unui produs excelent necesita timp si bani.

  • Monitorizeaza-ti in mod constant finantele

Trebuie sa tineti cont de toate cheltuielile, veniturile si bilantul. Multe startup-uri au esuat deoarece antreprenorul nu a reusit sa ajusteze cheltuielile pentru a evita sa ramana fara numerar. Mentineti o suprafata scazuta. Fii cumpatat cu cheltuielile si evita costurile inutile. Invata sa traiesti cu un buget redus pana cand incep sa apara venituri semnificative.

  • Cercetati concurenta

Asigurati-va ca cercetati temeinic produse sau servicii competitive pe piata si tineti la curent cu noile dezvoltari si imbunatatiri de la concurentii dvs. O modalitate de a face acest lucru este sa configurati o alerta Google pentru a va anunta atunci cand orice informatii noi despre concurentii dvs. apar online.

Ar trebui sa aveti o poveste succinta si convingatoare despre ceea ce face startup-ul dvs. si ce problema rezolva. Pregatiti acest lucru pentru potentialii clienti si investitori (desi va trebui sa il adaptati la publicul specific). Pastrati-l la 30 de secunde sau mai putin. Articuleaza-ti misiunea si obiectivele si de ce produsul sau serviciul tau este convingator si unic. Si daca un investitor este interesat, fiti pregatit sa continuati cu un rezumat executiv despre companie sau un ,,deck” PowerPoint de 12-15 diapozitive, care se scufunda in mai multe detalii despre companie si oportunitatea pietei. Daca ti-a placut sa citesti acest articol, urmareste-ne si pe infiintari firme Timisoara

spot_imgspot_img