Sfaturi importante si utile privind tigaile si oalele din inox

Midsection image of woman pouring chopped onions in saucepan. Utensil is placed on gas stove. Close-up of female holding cutting board and kitchen knife. She is preparing food in domestic kitchen.

Oalele și tigăile din inox sunt excelente din multe motive. Prefer să le folosesc în locul vaselor antiaderente pentru lucruri cum ar fi carnea, deoarece lasă în urmă bucăți de fond care sunt începutul perfect pentru multe feluri de mâncare – cum ar fi aceste  cotlete de porc cu sos de cidru . Vă vom ajuta să profitați la maximum de setul de vase din oțel inoxidabil, inclusiv cum să evitați câteva greșeli care le pot scurta durata de viață.

Avantajele inoxului

Există mai multe tipuri diferite de vase , dar tigăile din inox  pot fi un lucru de baza în bucătărie. Sunt mai ușoare decât fonta, mai rezistente decât tigăile antiaderente și multe dintre ele sunt magnetice pentru fi compatibile cu plitele cu inducție. Materialul nu reacționează la niciun fel cu alimentele, așa că puteți folosi o tavă din oțel inoxidabil pentru aproape orice aveti de gătit. Mai multe despre cum functioneaza plita cu inductie gasesti aici.

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care oamenii le pun este: „Oalele din oțel inoxidabil (inox) sunt mai bune decât cele antiaderente?” Da și nu. Cele mai multe oale antiaderente ieftine sunt fabricate din aluminiu, care se încălzește rapid, dar nu este potrivit pentru gătitul la temperaturi ridicate.

De asemenea, nu puteți obține o textura tare într-o oala sau tigaie antiaderentă, deoarece invelisul acestora împiedică suprafața alimentelor să se rumenească. De aceea, în general prefer să folosesc tigăi si oale din oțel inoxidabil pentru majoritatea sarcinilor. Desigur, merită să aveți o tigaie antiaderentă pentru prepararea alimentelor lipicioase, cum ar fi ouăle sau clătitele. Daca ai in bucatarie oale din inox si oale antiaderente, stii exact la ce ma refer. Nu vei putea gati unele alimente decat intr-o oala de inox, iar alte alimente vor ajunge doar in cea antiaderenta.

Cum evitați ca alimentele să se lipească de oalele din inox?

Cel mai enervant lucru al oalelor si tigailor din oțel inoxidabil este că mâncarea tinde să se lipească de suprafața acestora în timp ce gătește. Din fericire, acest lucru poate fi prevenit făcând două lucruri simple. În primul rând, asigurați-vă întotdeauna că preîncălziți oala sau tigaia înainte de a găti. După două – trei minute, adăugați în tigaie un strat subțire de ulei de gătit . Când începe să strălucească, tigaia este gata de utilizare. O altă modalitate de a testa dacă tigaia sau oala din inox este suficient de fierbinte este să adăugați o picătură de apă în tigaie. Apa ar trebui să scoată un sunet de sfarait, să se împartă în mai multe picături și să se evapore.

Nu neglija temperatura cuptorului

Cuptoarele profesionale se bucură de cea mai mare raspandire in restaurante in ultimul timp. Acest lucru se datoreaza si pentru ca sunt compatibile cu oalele si tigaile din inox. Consultați producătorul pentru a vă asigura că tava sau oala va fi in regula în cuptor, dar cea mai mare parte a oalelor din inox de înaltă calitate sunt fabricate pentru a rezista la temperaturi de până la 500 ° C. Acest lucru le face ideale pentru crearea de rețete de paste, pentru a praji rapid fripturile groase sau cotletele de porc. Le puteti rumeni in cuptor exact ca intr-un restaurant profesionist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *