Sfaturi pentru a alege cea mai buna centrala

centralele


Inainte de a achizitiona o centrala, trebuie sa va informati foarte bine pentru care sa optati. La ora actuala variantele sunt multiple. Specialistii recomanda anul acesta centralele termice pe gaz cu condensatie, intrucat sunt nou aparute pe piata, printre cele mai accesate si cumparate de catre majoritatea persoanelor. De asemenea, in urma cercetarilor, efectuate se pare ca au trecut de toate verificarile aferente.

Asadar, inainte de toate sa vedem ce este o centrala termica in condensatie, la ce ne ajuta si cate tipuri de centrale termice in condensatie exista.

Ce este o centrala termica cu condensatie ?

Centrala termica pe gaz cu condensatie este un echipament termic, care are rolul de a genera cantitatea de caldura necesara pentru a incalzi apa din cadrul unei locuinte. De asemenea, centrala termica pe gaz cu condensatie, functioneaza pe baza unui sistem care presupune recuperarea caldurii ce va fi degajata prin condens. Ce inseamna asta? Ei bine, se utilizeaza energia, in asa fel incat in urma procesului de ardere, aceasta sa fie incorporata si utilizata in vederea accelerarii sistemului. In urma procesului mentionat anterior, apa va fi eliminata prin intermediul unui aparat, catre tevile de apa.

Beneficiile centralei termice pe gaz cu condensatie

In primul rand trebuie sa va asigurati ca, centrala termica pe gaz cu condensatie este plasata intr-o zona foarte bine izolata si asta pentru ca aceasta sa poata functiona la capacitate normala si sa nu va aduca probleme pe viitor, astfel incat sa aiba o durata de viata cat mai lunga. Cu siguranta stiti ca exista mai multe tipuri de centrale, astfel incat vom face o mica comparatie intre centralele termice clasice si centralele termice in condensatie. Principala diferenta consta in gradul eficientei energetice. In general oamenii pun accent pe consumul de combustibil, iar cel mai important este ca acesta sa fie cat mai mic.

Tipul centralei si spatiul disponibil

De asemenea, in cazul oricaror tipuri de centrale, este important sa fie montat un crono-termostat cu scopul ca centralele sa functioneze cat mai eficient si sa aiba un randament maxim. De altfel, randamentul poate fi influentat si de suprafata in care este montata centrala termica, mai exact in cazul in care centrala este montata intr-un apartament, importante sunt apartamentele de langa si cat de izolate sunt acestea. In conditiile in care totul este foarte bine izolat, atunci nu trebuie sa va faceti griji suplimentare, intrucat pierderile de caldura nu vor exista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *