femeie-sanatoasa

Toti ne dorim sa ne bucuram de sanatate pentru o perioada cat mai lunga de timp, de aceea este important sa avem un stil de viata cat mai sanatos, cele mai importante aspecte din acest punct de vedere este sa va alimentati corespunzator, sa fiti atenti la somn si sa va bucurati de beneficiile aduse de exercitiile fizice. Un alt lucru important este renuntarea la consumul de substante nocive, precum si abordarea unei atitudini pozitive. Un stil de viata sanatos este asadar un lucru de care toti trebuie sa ne ingrijim.

O alimentatie sanatoasa este un lucru de avut in vedere, de aceea este important sa consumam zilnic cinci portii de fructe, dar si de legume, de toate culorile, dar si sortimentele. Ar fi indicat sa consumam cat mai putina carne, si sa avem mai mult in vedere carbohidratii vegetali, acestia fiind mai benefici. Leguminoasele trebuie sa devina o parte importanta a alimentatiei noastre.

Un alt lucru care ar trebui sa ne intereseze este hidratarea si anume ca lipsa apei poate afecta organismul uman, apa fiind un element foarte important, ea fiind componenta principala a sangelui. O hidratare necorespunzatoare va afecta destul de mult fluxul sangelui, iar capacitatea creierului, precum si puterea de concentrare va avea de suferit. Miscarea regulata este un alt lucru important, de aceea este esential sa beneficiati de sport pentru ca veti avea de castigat atat din punct de vedere fizic, cat si psihic. Sportul este metoda optima de a va mentine in forma corpul.

Aerul curat, dar si lumina va ajuta si ele, astfel incat sa se mobilizeze rezistenta corpului, de aceea este important sa iesiti in aer liber in fiecare zi. Plimbarile in aer liber, ne expun luminii, lucur ce influenteaza in mod pozitiv dispozitia si ne va face sa ne simtim mai bine. Prin expunerea la lumina, organismul nostru produce un transmitator neuronal, acesta ajutand la imbunatatirea starii generale. Stresul, haosul, dar si presiunile psihicce ne afecteaza puterea de rezistenta, asa ca este foarte important sa stim cand sa ne relaxam. Cautand momentele de relaxare, vom putea sa facem cu bine fata tuturor situatiilor stresante care ar putea aparea de-a lungul zilei.

Nu uitati si de importanta unui program de somn regulat, dar si suficient. Somnul este o necesitate de baza, de aceea trebuie sa ne satisfacem aceasta necesitate. In timpul somnului, metabolismul se reduce, lasand loc mecanismelor care ajuta la refacerea organismului pentru a ne simti mai bine.

Viata agitata si tendintele de alimentatie nesanatoase ajung la o varsta sa se vada. Astfel, daca ne dorim sa ne mentinem tineri, nu este nici o rusine sa apelam la interventii chirurgicale estetice. Preturile difera de la clinica la clinica. Vezi chirurgie estetica Cluj preturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *