Sfaturi utile pentru a alege cel mai bun nume pentru site-ul tău

0
website

Atunci când te hotărăști să îți deschizi propria afacere online, unul dintre aspectele esențiale este chiar alegerea domeniului site-ului.

Deși pare doar o formalitate, numele site-ului tău va fi nu doar imaginea cu care te prezinți în lumea virtuală, ci și cât de repede îți rețin vizitatorii numele și te vor accesa.

Așadar, este clar că trebuie să îți faci bine temele pentru a alege cea mai bună variantă de domeniu pentru tine și pentru profilul afacerii tale astfel încât să fii accesat de clienții tăi.

Ți-am pregătit câteva sfaturi utile pentru a alege cel mai bun nume de domeniu pentru site-ul tău.

Din punct de vedere tehnic, un nume de domeniu este adresa pe care o tastează în browser utilizatorii pentru a accesa site-ul tău. Internetul funcționează practic ca o rețea gigantică de computere conectate între ele. Pentru a putea fi identificate, fiecare computer are alocată o adresă unică numită IP care este compus din mai multe cifre în formatul 111.222.333.444. Evident că ar fi greu de reținut pentru utilizatori aceste combinații de cifre și atunci aceștia vor tasta un nume de domeniu, cel mai adesea compus din șir de caractere care formează un nume sau un acronim ușor de reținut și o extensie (.ro, .com, .eu, etc).

Deși cele mai uzitate extensii în România sunt cele cu .ro sau .com, dacă ai o afacere cu care activezi la nivel european, ar fi potrivit să alegi extensia .eu pentru numele site-ului tău. Află cum poți să îți înregistrezi propriul domeniu cu extensia .eu aici: https://www.hostx.ro/inregistrare-domenii/domeniu-eu.html

Pentru ca utilizatorii tăi să rețină cât mai rapid numele site-ului, este foarte important să fii succint în alegerea numelui. Încadrează-te în maxim 20 de caractere și evită cuvintele complicate care pot genera confuzii sau greșeli de pronunție.

Alege un nume de domeniu care să fie simplu și relevant pentru domeniul afacerii tale, astfel încât utilizatorul să intuiască din prima cu ce te ocupi. De exemplu, dacă vinzi pantofi online un nume foarte potrivit ar fi www.pantofonline.ro. Evită însă să creezi confuzii cu alte branduri deja existente și încearcă să găsești un nume cât mai original posibil.

De asemenea, este de preferat să eviți cifrele și cratimele, pentru că acestea cu siguranță vor îngreuna căutările și vei pierde potențiali clienți înainte ca aceștia să ajungă la site-ul tău.

Atunci când ai găsit un nume sau o listă de nume pe care le consideri potrivite pentru afacerea ta, verifică să nu existe deja pentru a evita orice litigii de natură juridică. Numele domeniului pe care îl vei înregistra trebuie să fie o marcă unică, care să nu aibă legătură cu una deja existentă, chiar dacă aceasta nu are încă un site web.

Pentru a-ți proteja brandul și a-i împiedica pe competitori să se folosească de imaginea ta sau să cumpere chiar ei domeniul, încearcă să achiziționezi nu numai numele domeniului tău principal, ci și altele cu nume similare sau cu alte extensii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *