Sfaturi utile pentru invatarea rapida a limbii engleze

Limba engleza este o limba de circulatie internationala, care se vorbeste absolut peste tot in lume. Nu ai cum sa nu te descurci intr-o tara straina atata vreme cat stii aceasta limba macar la nivel conversational. Daca nu te multumesti la a stii cum sa ceri de mancare sau cum sa intrebi diverse lucruri, trebuie sa aprofundezi partea de gramatica si sa te asiguri ca ai un accent cat se poate de natural. Tocmai de aceea, am creat o lista cu sfaturi care te ajuta in acest sens.

Cum inveti corect si rapid limba engleza?

1. Participi la cursuri cu un profesor nativ. Cauta cursuri care iti promit native english lessons si urmeaza-le, chiar daca sunt ceva mai costisitoare. O persoana care vorbeste natural limba engleza te va invata mult mai multe decat o persoana a carei prima limba este alta.

2. Cauta toate asemanarile pe care engleza le are cu limba romana. Exista suficient de multe asemanari, atat in ceea ce priveste anumite cuvinte, cat si in ceea ce priveste modul de exprimare. Un bun inceput pentru a invata corect limba este sa descoperi asemanarile.

3. Asculta multa muzica in engleza si vizioneaza filme, seriale si emisiuni in aceasta limba. In felul acesta te vei obisnui cu accentul. Poti incerca sa treci la nivelul urmator si sa si canti sau sa vorbesti, nu doar sa asculti. Acest lucru il poti face oricand si oriunde. Spre exemplu, poti asculta in autobuz sau metrou un curs de engleza sau o carte audio.

4. Nu incerca sa inveti cuvinte. Vocabularul il dezvolti exersand. Daca incerci sa inveti 10 cuvinte pe zi, s-ar putea sa le uiti imediat. De regula, o astfel de tehnica activeaza o memorie de moment care se uita imediat.

5. Vorbeste! Foarte multi oameni nu reusesc sa invete limba engleza pentru ca nu o exerseaza. Nu iti fie rusine sa vorbesti, chiar daca nu ai accentul pe care ti-l doresti! Vorbeste cat mai mult, cu cat mai multe persoane si vei vedea ca in scurt timp lucrurile se vor schimba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *