Sika Primer-490 T – Ce face, cum se aplica și care sunt avantajele sale?

Hidroizolarea teraselor, a balcoanelor și a bailor se poate dovedi foarte eficiența atunci cand materialul hidroizolant este Sikalastic – 490T, un produs poliuretanic transparent, care odata ce este aplicat rezista la temperaturi intre -30 si 80 de grade Celsius.

Daca urmeaza ca acest produs sa se aplice pe suprafete lucioase si pe sticla, este nevoie de o amorsa, iar cei de la Sika au produs Primer-490 T.

Cine sunt cei de la Sika?

Sika este unul dintre cei mai importanti producatori de materiale destinate lipirii, izolarii, armarii sau protectiei in zona constructiilor si a domeniului auto. Cu filiale in peste 100 de tari, mai mult de 300 de fabrici si o istorie de peste 100 de ani, a reusit sa inoveze si sa ofere o multime de tehnologii moderne.

In 2019 a reusit sa castige un prestigios premiu pentru cea mai noua tehnologie de realizare a unui adeziv.

Ce face Sika Primer-490 T?

Sika Primer-490 T este un produs care asigura aderenta atunci cand Sikalastic-490T trebuie sa fie aplicat pe sticla si suprafete lucioase, care nu sunt absorbante.

Produsul este foarte uso de aplicat, se intareste in medii cu umiditate mare si este eficient. Este potrivit pentru materiale precum caramida lucioasa, caramida din sticla sau sticla.

Cum se aplica acest produs?

Aplicarea este foarte simpla, atata vreme cat stratul suport respecta anumite conditii. Acesta trebuie sa fie curat, uscat, fara ulei sau agenti de curatare si fara saruri si substante chimice. Umiditatea din stratul suport nu trebuie sa fie mai mare de 5% iar crapaturile si fisurile din acesta trebuie sa fie reparate inainte de aplicarea produsului.

O aplicare eficienta se face prin stergerea stratului cu o carpa uscata si curata.

Sfaturi si restrictii:

  • Atunci cand se aplica Sika Primer-490 T, umiditatea aerului trebuie sa fie intre 50% si 70%;
  • Trebuie sa se evite riscul de aparitie a condensului, iar acest lucru inseamna ca temperatura stratului suport trebuie sa fie cu minim 3 grade Celsius mai mare decat punctul de roua;

Sika Primer-490 T se dovedeste a fi un produs foarte eficient, insa performanta sa poate sa varieze de la tara la tara, in functie de umiditatea din aer. De asemenea, poate sa difere in functie temperatura si conditiile in care este depozitat.

Iti recomandam sa comanzi produsul din magazinul nostru, deoarece iti garantam ca este tinut in cele mai bune conditii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *