Simon Kjaer despre aportul adus la salvarea lui Christian Eriksen – ”Aș fi făcut la fel și pentru un adversar” – Fotbal

Date:

Simon Kjaer, căpitanul naţionalei Danemarcei, a vorbit într-un interviu acordat Corriere della Sera despre momentul în care a intervenit la meciul cu Findalanda de la Euro 2020 pentru a-l salva pe coechipierul Christian Eriksen. Fotbalistul a ținut să precizeze că ar fi procedat la fel oricine ar fi fost în locul lui Eriksen.

Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, la 12 mai, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro-2020.

Simon Kjaer a fost unul dintre primii jucători care au intervenit după prăbuşirea lui Eriksen pe teren. Kjaer i-a curăţat căile respiratorii ale coechipierului său, i-a aplicat manevre de resuscitare, le-a spus celorlalţi jucători să formeze un scut în jurul fotbalistului şi a consolat-o pe partenera colegului său, potrivit News.ro.

“Nu sunt un erou, am făcut doar ce trebuia să fac, fără să mă gândesc, ca oricine altcineva. Eram pregătit să rămân calm, ca toţi colegii mei. A fost o muncă de echipă. Evident, am fi procedat la fel dacă ar fi fost un adversar. Singurul lucrru care contează este că acum Christian este bine. Este cel mai important. Pe mine m-a ghidat instinctul şi am făcut automat ce trebuia să fac. Sper că a fost ultima dată când mi se întâmplă aşa ceva”, a declarat Kjaer pentru Corriere della Sera.

Eriksen, căruia i s-a implantat un defibrilator subcutanat pentru reglarea ritmului cardiac, nu va putea reveni pe teren în următoarele şase luni, chiar dacă va fi în parametri psihofizici optimi.​

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related