Simona Halep și explicațiile pentru retragerea de la turneul WTA Madrid Open

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Duminică a avut loc tragerea la sorți a tabloului principal al turneului WTA Madrid Open, însă fără Simona Halep, jucătoare care beneficiase de wild card. Fosta lideră mondială a explicat absența de la Caja Magica.

Simona HalepFoto: Larry Marano / Shutterstock Editorial / Profimedia

Simona Halep, încă nerefăcută pentru a juca la WTA Madrid

Așa cum anunțau sâmbătă spaniolii de la Marca, Simona Halep s-a retras de la turneul WTA Madrid Open, care va avea loc între 22 aprilie și 5 mai.

Jucătoarele românce și-au aflat duminică adversarele de la Caja Magica, dar fosta lideră mondială nu s-a aflat pe tabloul principal, iar explicația a venit imediat.

„Din păcate, corpul meu are nevoie de puțin mai mult timp pentru a fi pregătit și am luat decizia grea de a nu juca la Madrid.

Nu a fost ușor, pentru că vreau să revin în circuit cât mai curând, dar experiența îmi spune să nu mă grăbesc.

Mulțumesc turneului de la Madrid pentru wild card-ul oferit și fanilor mei pentru sprinjinul continuu. Ne revedem curând!” – a anunțat Simona Halep pe rețelele de socializare.

După meciul cu Paula Badosa de la WTA Miami, primul după o pauză de peste un an și jumătate, Simona a resimțit o accidentare care a împiedicat-o să joace și la WTA Rouen, turneul la care primise de asemenea un wild card.

Simona Halep a câștigat două trofee la turneul de la Madrid (2016 și 2017) și a mai jucat finalele din 2014 și 2019.

Mutua Madrid Open este un turneu din categoria WTA 1000 ce se desfășoară în perioada 22 aprilie – 5 mai. Se joacă pe zgură, iar campioana en-titre este Aryna Sabalenka. Turneul este dotat cu premii totale în valoare de €7,877,020.

Despre cazul de dopaj al Simonei Halep

  • Cazul Simonei a fost judecat de către Sport Resolutions, tribunal independent din Londra care gestionează dosarele de dopaj din sportul alb.
  • Pe 29 august 2022, Simona Halep avea să dispute ultimul meci oficial din circuitul mondial. La US Open, în runda inaugurală, sportiva noastră era învinsă surprinzător de Daria Snigur (locul 124 WTA la acel moment, venită din calificări).
spot_imgspot_img