placa-de-presiune

Ambreiajul este un ansamblu de piese, acestea avand rolul de a transmite miscarea de rotatie a motorului catre cutia de viteze iar cutia, la randul ei, transforma miscarea de rotatie in miscarea de translatie. Acest sistem este compus din patru componente importante, ele fiind volanta, discul de ambreiaj, rulmentul de presiune si placa de presiune.

Ca orice piesa mecanica, ambreiajul poate si el avea diverse probleme, de aceea, in cazul in care ai de-a face cu aceste probleme, cel mai indicat e sa mergi la un service autorizat pentru a le remedia. Nu neglija simptomele pe care le poate avea masina atunci cand ambreiajul da semne de oboseala. Rezolvand problemele minore eviti riscul ca acestea sa se agraveze si sa te coste si mai mult reparatiile.

Daca se simte un miros neplcaut precum mirosul de garnitura arsa si viteza de accelerare este lenta, atunci e posibil sa te confrunti cu faptul ca transmisia nu mai este conectata corect cu motorul, lucru ce face ca motorul sa se tureze in gol. In acest caz vehiculului prinde o viteza maxima intr-un timp mai mare decat o facea in mod normal. Zgomotul provenit din zona afectata este iarasi un simptom destul de comun in cazul defectiunilor care implica ambreiajul.

In situatia in care vorbim despre un ambreiaj uzat, atunci sunetele se datoreaza de cele mai multe ori deformarii pe care discul de frecare o capata. De asemenea, el mai poate aparea si in situatia in care are loc o uzura a volantei cu masa dubla si uneori chiar datorita unei montari incorecte. Este recomandat ca specialistii auto sa remedieze in cel mai scurt timp posibil orice astfel de problema. Daca observi sub pedala de ambreiaj umezeala, este important sa te orientezi deasemenea rapid catre un service auto specializat.

E posibil sa te mai confrunti si cu situatia in care autoturismul are probleme cu intrarea in viteza la temperaturi scazute. In acest caz, vorbim despre o problema la nivelul placii de presiune. Daca aceasta componenta nu mai functioneaza corect, decuplarea volantei de ambreiaj nu se mai face complet, lucru ce va insemna ca trebuie sa programezi rapid o vizita la mecanicul tau auto. Daca pedala nu se afla in pozitie normala, din nou, ai cel mai sigur de-a face cu un ambreiaj cu probleme.

Pentru a nu fi nevoit sa mergi des la service este important sa ai in vedere cateva lucruri importante. In situatia in care astepti la semafor sau esti prins intr-un ambuteiaj nu tine mereu piciorul apasat pe ambreiaj. Nu pleca niciodata din intersectie direct cu treapta de viteza superioara, schimba treptat vitezele pe masura ce prinzi viteza. Evita sa urci pante foarte abrupte astfel incat sa nu ajungi sa suprasoliciti foarte mult motorul si implicit ambreiajul.

Fi mereu atent la toate detaliile si semnalele pe care masina le transmite astfel incat sa eviti orice fel de experienta neplacuta legata functionarea ei si sa te bucuri pe deplin de placerea de condusului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *