Sinaia, comoara Bucegilor – Locația perfectă pentru iubitorii sporturilor de iarnă

Sinaia este renumită pentru domeniul dedicat schiatului și snowboardului. Stațiunea de la poalele Bucegilor se mândrește cu un domeniu schiabil complex, destinat atât schiorilor începători, cât și profesioniștilor. Mai exact, acesta este compus din patru pârtii de nivel începător, 8 medii și 3 pârtii cu grad de dificultate ridicat, toate rezultând în aproximativ 17 km schiabili. Dacă vremea nu e prielnică, atunci te salvează pârtiile cu tunuri de zăpadă artificială care asigură un strat gros pentru schiat.
Fiecare pârtie este deservită de telescaun, teleschi, telecabină sau telegondolă. Astfel că, până în vârf, turiștii se pot desfăta cu peisajul montan îmbrăcat în zăpadă care bucură sufletul. De fapt, recomand o plimbare deasupra munților, care îți va rămâne întipărită în suflet, indiferent dacă alegi să schiezi sau nu.
Astfel, mai jos am alcătuit o listă cu activități de iarnă care pot fi făcute la munte dacă nu alegi schiurile sau snowboardul.
- Alege un loc de cazare Sinaia unde să te răsfeți câteva nopți. Ideal ar fi să optezi pentru un hotel amplasat într-o zonă liniștită, departe de forfota citadină, în care să îți savurezi cafeaua de dimineață dintr-o camera cu vedere către munte, întocmai ca într-o scenă de film.
- Fă plimbări și ia orașul la pas cu aparatul foto în mână. Începe cu Muzeul de trenulețe, Muzeul George Enescu, admiră Parcul Dimitrie Ghica si fa un popas la Mănăstirea Sinaia.
- Plimbă-te cu telegondola în ambele sensuri și fotografiază munții din direcții diferite.
- Informează-te dacă se fac drumeții ușoare pe timp de iarnă și pune-ți sângele în mișcare.
- Sinaia este privilegiată din punct de vedere al localizării. Ieși pentru câteva ore din stațiune, îmbogățește-ți experiența și vizitează Brașovul, Bușteniul sau alte orășele cochete.
- Dacă schiorii îți fac poftă de zăpadă, mergi pe pârtia de sub telescaun și bucură-te de săniuș și bătaie cu bulgări ca în copilărie. Nu ai venit pregătit cu sanie? Stai liniștit, există puncte de unde se pot închiria.
- Dacă te afli în Sinaia prin preajma sărbătorilor, atunci nu rata restaurantele cu meniuri tradiționale românești.
- Dacă te tentează să intri în rândul schiorilor, nu te descuraja din cauza lipsei de experiență. Există în Sinaia, ca în orice altă stațiune montană, școli locale de schi care îți asigură echipamentul necesar precum și lecții de bază de la instructori cu experiență.
- Fă o expediție pe Vârful Omu aflat la o înălțime de 2.505 m. Trebuie să ajungi aici iarna, cel puțin o dată în viață. Legenda spune că forma sa specială este datorată fenomenelor naturale extreme. Iar iarna, priveliștea nu se poate compara cu nimic.
- Castelul Peleș este o clădire impunătoare cu peste 170 de camere. În perioada iernii, castelul pare desprins din filele cărților de povești. Îți recomandăm să faci o vizită aici pentru că este un loc pe care trebuie să îl vezi cu ochii tăi iarna.
Sezonul de iarnă în Sinaia are un aer cu totul special față de restul anului. Crestele pline de zăpadă ale munților, pârtiile care parcă nu se mai sfârșesc, veselia turiștilor, mirosul de aer curat de munte și vin fiert, transformă mica stațiune montană într-un paradis al împătimiților sporturilor de iarnă.