Singura regiune din Rusia care a spus ”niet” președinției lui Putin până în 2036 – International

Doar una dintre cele 85 de regiuni ale Rusiei, un petic de pământ din Arctica cunoscut pentru creșterea renilor, a sfidat Kremlinul și a votat împotriva modificărilor Constituției care îi oferă posibilitatea lui Vladimir Putin să rămână la putere până în 2036, relatează The Guardian.

Fostul ofițer KGB, care conduce Rusia de peste două decenii ca președinte sau ca prim-ministru, a câștigat fără efort referendumul controversat care îi permite să candideze pentru încă două mandate după ce îi va expira actualul mandat în 2024. Criticii regimului lui Vladimir Putin spun că votul a fost fraudat masiv.

Dar în districtul autonom Neneția, aflată la 1.600 de kilometri nord-est de Moscova, peste 55% din cei 37.490 de alegători au votat împotriva reformelor – singura regiunea care a spus ”niet”.

Astfel, locuitorii districtului autonom Neneția și-au arătat nemulțumirea față de planurile președintelui rus de a uni regiunea lor cu o alta, Arhangelsk. Ei cred că un astfel de plan îi va lăsa mai săraci, luându-le sprijinul financiar special.

Citește și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *