Siria acuză Israelul că a atacat o bază militară din Alep – International

​Armata siriană anunţă că a reuşit să blocheze un atac cu rachete cu rachete israeliene asupra unui centru de cercetare și a unei baze militare din provincia Alep, în cel de al doilea atac venit dinspre Israel în mai puţin de o săptămână, transmite televiziune de stat din Siria, citată de Reuters.

Armata siriană a mai declarat rachetele israelienie au lovit câteva barăci militare din al Safirah, o zonă rurală din estul Alepului. Televiziunea de stat susţine că de fapt ţină era un centru de cercetare din zonă. Mai mult, serviciile de informaţii siriene spun că atacurile dinspre Isreal s-au intensificat de la declansşarea pandemiei, profitând de faptul că atenţia întregii lumi este concetrată asupra crizei COVID-19.

Un purtător de cuvânt al armatei israeliene a refuzat să comenteze aceste declaraţii.

Expeţii serviciilor occidentale sunt de părere că în Alep ar avea baze miliţii susţinute de Iran, unde au şi un centru de comandă, parte a unei prezențe în creștere în toată Siria controlată de guvern.

În februarie Israelul a anunţat că a lansat mai multe rachete spre Siria ca răspuns la un atac al Jihadului Islamic. Israeul a declarat atunci că lovit mai multe obiective ale Jihadului Islamic Palestinian, situate la sud de Damasc și în Fâșia Gaza. Însă, Siria a transmis în februarei că sistemul său defensiv a interceptat majoritatea rachetelor israeliene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *