“Situația este mai complicată” – Capital

S-a întocmit dosar penal în cazul exploziei de la Petromidia: Situația este mai complicată

Procurorul Viorel Teliceanu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, este de părere că situația provocată de explozia de la Rafinăria Petromidia este mai complicată, deoarece este nevoie de cunoștințe tehnice pentru a stabili cauzele care au dus la dezastrul de vineri.

„Se fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere din culpă şi urmează pe parcurs să se lămurească situaţia. De fapt, acolo situaţia este mai complicată, cu certitudine este nevoie şi de cunoştinţe tehnice pentru lămurirea cauzelor. Cercetările acolo vor dura ceva mai mult timp, până se vor lămuri lucrurile pe deplin. (…) Este o fază incipientă a dosarului de umărire penală (…) toate variantele sunt luate în calcul, deocamdată sunt fărâme de informaţii, avem timp să le punem cap la cap şi să aflăm cauzele”, a declarat, sâmbătă, Teliceanu.

Ce spunea Arafat despre tragedia de la Petromidia

Raed Arafat a vorbit recent despre intervenția salvatorilor chemați la incendiul de la Petromidia. Astfel, șeful DSU a punctat că pompierii au fost nevoiți să stingă patru focare.

Simultan, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) a vorbit și despre „o fisură la o instalație”, dar nu a putut să precizeze când a avut loc ultima operațiune de inspecție a combinatului de la Năvodari.

„A fost o întervenție foarte dificilă. Au fost patru focare, dintre care trei au fost localizate și stinse. Ultimul focar a trebuit stins sincron, cu toate forțele. La 13.15 am fost anunțați, la 15.35, pompierii au reușit să lichideze incendiul. Putea fi o catastrofă și mai mare, în condiție în care Constanța e în județ cu multe obiective de risc, vă amintesc de centrala nucleară de la Cernavodă”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

De asemenea, Arafat a explicat că echipele de intervenție au fost în alertă până la ora 18:00, astfel încât incendiul să nu repornească.

„A fost o fisură la o instalație, a explodat. Mai mult nu pot să spun. Experții vor analiza fiecare aspect, ceea ce s-a întâmplat exact, când instalația va fi răcită și oprită. E un dosar penal, pe de-o parte, legat de victime, dar și o anchetă privind cauzele incendiului”, a completat Raed Arafat. Totodată, Acesta a asigurat că „nu există pericol de evacuare a zonei”, potrivit celor spuse de Garda de Mediu Constanța.

Sursa foto: Facebook, Vitalie Cojocari

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *