Slujbă religioasă la Galați în plină pandemie de coronavirus. Zeci de oameni au participat la eveniment / Poliția i-a amendat pe organizatori – Coronavirus

Zeci de persoane au participat la o slujbă religioasă organizată duminică, în căminul cultural din comuna Munteni, județul Galați. După ce întrunirea religioasă au apărut pe Facebook, polițiștii s-au autosesizat și i-au amendat pe organizator și pe cel care a realizat fotografiile, relatează Mediafax.

În imaginile postate pe Facebook apar mai mulți cetățeni din comuna gălățeană Munteni care participă la o întâlnire religioasă, încălcând prevederile Ordonanței Militare privind organizarea de adunări publice în timpul stării de urgență provocată de epidemia de COVID-19.

Totul se desfășoară într-o clădire, iar unul dintre participanți a făcut fotografii pe care ulterior le-a postat pe rețeaua de socializare.

După ce polițiștii au văzut imaginile, aceștia au declanșat o anchetă, iar fotografiile au fost retrase de pe Facebook. Totuși, cu ajutorul imaginilor, polițiștii au amendat două persoane.

„La data de 29 martie, în jurul orei 11, în comuna Munteni, a avut loc o slujbă religioasă, la care au participat mai multe persoane din localitate. A fost identificat atât cel care a organizat ceremonia, un bărbat, de 44 de ani, din comuna Munteni, cât și cel care a postat imaginile pe rețeaua de socializare, un tânăr, de 26 de ani, din aceeași localitate. Cei doi au fost sancționați contravențional, fiecare cu amendă în valoare de 5.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Ordonanței Militare nr. 1/2020”, au anunțat reprezentanții IPJ Galați.

În prezent, polițiștii încearcă să-i identifice pe toți cei care au participat la întrunirea religioasă de la Munteni.

Toți participanții vor fi amendați, conform prevederilor Ordonanței Militare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *