Soarta lui Prigojin arată că posibilele negocieri de pace cu Rusia ar fi zadarnice, spune Kuleba

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Soarta şefului grupări paramilitare ruse Wagner, Evgheni Prigojin, dovedeşte zădărnicia unor eventuale negocieri de pace cu Rusia, apreciază marţi ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, relatează CNN, potrivit News.ro.

​Dmitro KulebaFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

”Prigojin era în conflict cu Putin”, a declarat Kuleba la Paris, într-o conferinţă de presă comună cu omologa sa franceză Catherine Colonna.

”Ei au convenit garanţii de securitate, iar apoi Putin l-a omorât. Nu există niciun motiv să credem că Putin s-ar comporta altfel în alte negocieri”, apreciază el.

Și Casa Albă a sugerat marți că Kremlinul este responsabil pentru moartea șefului grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, care și-a pierdut viața după ce avionul în care se afla s-a prăbușit în mod misterios.

Kremlinul, în schimb, dezminte orice implicare în prăbuşirea avionului privat în care se aflau Prigojin şi alţi membri Wagner, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov,catalogând orice afirmație conform căreia guvernul rus a fost într-un fel implicat în accident este „o minciună absolută”.

Kuleba s-a întâlnit, la Paris, cu numeroase întreprinderi din industria franceză a apărării.

El a discutat despre ”proiecte specifice de cooperare şi coproducţie ucraineano-franceze”, a anunţat el într-o postare pe reţele de socializare.

spot_imgspot_img