Soarta Rovanei Plumb se decide luni, când Comisia JURI a Parlamentului European va transmite concluziile în cazul comisarilor respinși la vot – Esential

Comisia Europeană așteaptă din partea Parlamentului European să îi transmită deciziile în privința celor doi candidați pentru funcțiile de comisari europeni – Rovana Plumb din partea României și László Trócsányi din partea Ungariei – care au primit joi un vot de respingere în Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI).

Într-un mesaj transmis joi seară, purtătorul de cuvânt al Parlamentului European a precizat că se vor cere clarificări din partea Comisiei juridice a PE, care, conform procedurilor, trebuie să transmită acum scrisori cu privire la cei doi candidați, care să conțină fie cu recomandări de rezolvare a conflictului ori concluzii conform cărora aceștia nu își pot asuma funcțiile.

Comisia juridică a Parlamentului European își va relua activitatea luni, la ora 10.30, precizează purtătorul de cuvânt al PE, Jaume Duch.

Comisia pentru Afaceri Judiciare (JURI) din Parlamentul European a decis joi, cu unanimitate de voturi, să trimită o scrisoare Comisiei Europene în care să informeze asupra faptului că există conflict de interese în cazul Rovanei Plumb și nu poate asuma funcția de comisar european.

Rovana Plumb ar fi fost întrebată în cadrul audierii în Comisia JURI despre cele 3 milioane de lei pe care AEP nu le va rambursa PSD pentru campania la europarlamentare și despre dosarul „Belina”, au declarat surse europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *