Sondaj: 85% dintre români ar vizita un muzeu al fotbalului. Marea deschidere Football Museum Bucharest va avea loc în curând

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Muzeul Fotbalului se va deschide în curând în centrul istoric al Bucureștiului, iar iubitorii fotbalului vor avea parte aici de o experiență completă: expoziții cu tricouri și alte articole pline de istorie, instalații new media și simulatoare inedite, dar și meciuri și evenimente la care vor participa alături de de idolii lor din fotbal.

Football Museum Coming SoonFoto: Football Museum Bucharest

Experții în market research de la Data Diggers au realizat o cercetare referitoare la comportamentul locuitorilor Capitalei cu privire la obiectivele de turism și entertainment, precum și nevoia unui muzeu al fotbalului, așa cum există în majoritatea capitalelor europene.

Rezultatele studiului arată că majoritatea respondenților (67%) evaluează oferta din prezent a Bucureștiului ca fiind insuficientă, în topul acestora regăsindu-se Parcul Herăstrău, Palatul Parlamentului, Muzeul Satului și Muzeul Antipa. Mai mult, 94% dintre respondenți consideră că un muzeu al fotbalului ar crește atractivitatea Bucureștiului în ochii turiștilor străini.

„Românii se așteaptă ca un astfel de muzeu, pe lângă îndeplinirea misiunii clasice a unui muzeu, să ofere și alte activități legate de fotbal, care împreună pot oferi o experiență mai intensă decât ar face-o luate separat.” a declarat Liviu Micu, Senior Researcher DataDiggers.

Românii își doresc un loc în care să întâlnească legende ale fotbalului

Întrebați ce își doresc să ofere un astfel de muzeu, 65% dintre cei chestionați au spus că vor să admire obiecte istorice din fotbal (tricouri sau articole care au aparținut fotbaliștilor), iar 54% dintre ei speră ca într-un astfel de loc să aibă ocazia să-și întâlnească idolii din fotbal – o altă experiență pe care o vor putea “bifa” la Football Museum Bucharest prin evenimentele organizate alături de Gică Popescu, căpitanul FMB, și invitații săi din fotbal.

„Prin cele 8 niveluri de experiențe pe care le-am pregătit vizitatorilor suntem convinși că vom entuziasma diverse categorii de public. Football Museum Bucharest îmbină farmecul și gloria momentelor care au marcat istoria fotbalului cu noutatea și unicitatea unor instalații moderne. Prin interacțiuni inedite, evenimente speciale și un bistro dedicat, FMB va fi și un pol de entertainment și engagement, nu doar o expoziție de tricouri și alte obiecte de valoare. Ne dorim ca atât bucureștenii, cât și turiștii străini să adopte locația și să o includă în topul recomandărilor”, a declarat Tiziana Gagiu, Chief Deputy Director Football Museum Bucharest.

În cadrul FMB va exista și un fan shop – 50% dintre respondenți au spus că muzeul ar trebui să aibă un magazin din care să poată cumpăra suveniruri sau cadouri pentru pasionații de fotbal.

Doar 33% dintre cei chestionați se consideră mulțumiți de evenimentele și obiectivele turistice sportive din România, iar când au fost întrebați ce obiective turistice din București ar vizita, aceștia au amintit Arena Națională, Stadionul Ghencea și Stadionul Arcul de Triumf.

– Sondaj Data Diggers realizat în perioada 22-31 august, în rândul a 750 de persoane din mediul urban, cu vârsta 16-55 ani

Despre Muzeul Fotbalului București

Football Museum Bucharest este primul muzeu al fotbalului din România și își propune să ofere publicului autohton și turiștilor străini ai Bucureștiului o experiență de interacțiune cu istoria fotbalului la cele mai înalte standarde. Amplasat în Centrul Vechi, Football Museum Bucharest se întinde pe 8 niveluri și va găzdui colecții în premieră în România, experiențe interactive, spațiu de evenimente, fan-shop, bistro și cafenea.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul oficial al muzeului: www.footballmuseum.ro.

spot_imgspot_img