Sondaj IMAS: PNL scade în ritm accelerat. PSD și Pro România sunt în creștere – Politic

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​PNL înregistrează cea mai mare scădere în sondaje în luna aprilie ajungând la un procent de 33% în intențiile de vot, cu aproape patru puncte mai puțin decât luna martie, când era cotat cu 36,7%, potrivit unui sondaj IMAS realizat la comanda Europa FM. Scăderea este continuă, începând cu luna ianuarie când PNL avea 47,4%, liberalii pierzând practic în ultimele patru luni nu mai de treisprezece procente în sondaje.

În scădere, potrivit studiului sunt și USR, de la 12,5% în martie, la 10,8% în aprilie, și PLUS, de la de la 6,5% la 5,1%

PSD crește timid, câștigând aproape un procent în opțiunile de vot în aprilie, 24,8%, față de 23,9% în martie.

O creștere semnificativă înregistrează însă Pro România, partidul lui Victor Ponta fiind cotat în aprilie cu 8,2%, față de 5,8% în luna precedentă.

UDMR revine peste pragul electoral, cu 5,5% față de 4,5% în martie.

ALDE câștigă și ea aproape un procent, având o cotă electorală de 4,4% față de 3,5%, în vreme ce PMP se menține în intențiile de vot la 3,4%, într-o ușoară creștere e față de luna anterioară când avea 3,5%.

Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM în perioada 6 – 24 aprilie, pe un eşantion de 1010 persoane şi are o marjă de eroare de 3,1%.

spot_imgspot_img