Sorin Câmpeanu: Jumătate din elevii depistați cu Covid sunt din București și Cluj / Părintele poate să ceară testarea copilului – Radio – TV

Ministrul Educației a declarat joi seară că jumătate din elevii depistați cu Covid sunt din București (64) și Cluj. Acesta a recunoscut, la Digi 24, că s-a testat foarte puțin în școală și spune că ”degeaba trimite DSP testele că nu are cine să le facă”, din cauza lipsei cabinetelor medicale și a personalului specializat.

”Bilanțul infectărilor de azi nu este rezultatul organizatorilor din școli”, spune Cimpeanu, care nu poate preciza însă ce ar fi putut duce la creșterea cazurilor.

Ministrul spune cu nu se poate testa elevul fără acordul părintelui, dar că acesta poate cere școlii să-l testeze dacă are suspiciuni privind infectarea copilului. Totuși, testările nu se pot face pe o clasă întreagă, ci doar pe cazurile suspecte, avertizează el.

Declarații Cîmpeanu:

-Profesorii sunt dezamăgiți că au venit la curusurile fizice mai puțini elevi de clasa a XII-a decât din ciclurile gimnaziale și primare.

Context:

  • emisiunea este in desfasurare

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *