Sorin Cîmpeanu anunță schimbări importante în Educație! S-ar putea întâmpla de anul viitor

Ministrul Educației a anunțat că din cele 56.000 de contestații la examenul de Bacalaureat din anul acesta, aproape 53.000 au fost note modificate.

În acest context, Sorin Cîmpeanu precizează că au existat patru evaluări la aceeași lucrare și toate au avut o notă diferită, subliniind că subiectivismul este foarte pronunțat.

Este nevoie de corectare obiectivă

Ministrul Educației spune că este nevoie de o corectare obiectivă, având în vedere ceea ce s-a petrecut anul acesta la examenul de Bacalaureat.

Softul despre care vorbește ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ar urma să fie folosit doar pentru corectarea părții grilă din cadrul examenului de Bacalaureat.

Ministrul Sorin Cîmpeanu spune că există neîncredere în sistemul informatizat de corectare, dar că pentru examenul de Bacalaureat va exista un program pilot.

„Avem nevoie de corectare obiectivă, făcută de un soft care nu mai greșește când e vorba de întrebări tip grilă. Încă există neîncredere în tot sistemul că vom avea de la anul corectare informatizată, pentru a elimina ce s-a întâmplat acum. Pentru BAC vom avea un test pilot”, a punctat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai spus că există mulți profesori care au greșit la corectare și că aceștia nu vor mai corecta la examenele naționale.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României