Sorina Pintea, întâlnire cu managerii… | NEWS 2.0Potrivit Ministerului Sănătăţii, întâlnirea a avut că scop analiza activităţii spitalelor în conformitate cu proiectul tehnic al Master planului pentru Regiunea de Nord – Est în Sănătate, prin care se urmăreşte eficientizarea activităţii unităţilor sanitare şi reorganizarea activităţii acestora în funcţie de nevoile de servicii medicale ale comunităţilor pe care le deservesc.

Ministrul Sănătăţii, împreună cu managerii unităţilor sanitare şi reprezentaţii autorităţilor locale, a analizat situaţia spitalelor orăşeneşti din Buhuşi, Comăneşti, Moineşti, Oneşti, a Spitalului de Pnneumoftiziologie din Bacău şi a Maternităţii din Bacău.

“În urma acestor analize, a fost evidenţiată necesitatea îmbunătăţirii structurii unităţilor sanitare, care pot păstra numărul de paturi actual într-o formulă reconfigurată în funcţie de cererile de servicii medicale din zona pe care o deservesc, precum şi diminuarea internărilor evitabile şi suplimentarea numărului de paturi pentru spitalizare de zi”, a transmis Ministerul Sănătăţii, potrivit news.ro.

La rândul său, ministrul Sorina Pintea a afirmat că managerii au înţeles că unităţile nu se închid.

“A fost o discuţie deschisă, în care toată lumea a înţeles că nu închidem spitale, nu tăiem paturi, ci dorim să eficientizăm activitatea unităţilor sanitare şi să oferim serviciile medicale de care populaţia are cu adevărat nevoie, pentru că prioritatea noastră este pacientul şi toate aceste măsuri au că scop asigurarea serviciilor medicale de care are nevoie. Structura unei unităţi sanitare este flexibilă. Ea trebuie modificată în funcţie de nevoile de servicii medicale din zona şi asta trebuie să urmărească managerul spitalului, pentru a eficientiza cheltuielile şi a asigura serviciile medicale necesare”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Managerii prezenţi la întâlnirea de astăzi vor transmite la Ministerul Sănătăţii, până luni, 11 martie, propunerile de reorganizare a unităţilor sanitare pentru eficientizare şi adaptarea la nevoile pacienţilor.

“Există şi unităţi sanitare care în acest moment nu au realizat o analiză pe indicatori şi nu au propus niciun fel de măsuri pentru îmbunătăţirea activităţii. Este cazul spitalului din Comăneşti şi, după discuţiile de azi, sper că lucrurile au fost clarificate şi aştept în cel mai scurt timp propuneri clare”, a mai declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

De asemenea, în urma discuţiilor cu conducerea Maternităţii din Bacău, s-a agreat necesitatea optimizării şi eficientizării activităţii acestei unităţi sanitare.

“Aşa cum ştiţi, bugetul Sănătăţii din acest an prevede sume importante pentru investiţii. Pentru Bacău avem în vedere un buget de investiţii generos, însă solicitările spitalelor vor fi analizate atent, pentru a achiziţiona aparatură medicală acolo unde este nevoie reală, să ne asigurăm că ea nu va fi ţinută în cutii, nefolosită”, a mai adăugat Sorina Pintea.

loading…

NEWS2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *