Spirt sanitar pentru mediul casnic

In 30 de secunde de la aplicare, spirtul sanitar ucide 99,9% din bacterii si germeni si, de asemenea, opreste exacerbarea virusurilor. Datorita acestui fapt, o sticluta de spirt sanitar devine un lucru indispensabil in calatorii, in timpul recreerii in aer liber, sau pur si simplu atunci cand nu exista nicio modalitate de a te spala pe maini. Cu toate acestea, acest dezinfectant poate fi utilizat nu numai in scopul propus: spirtul sanitar poate fi util si in viata de zi cu zi, deoarece are o multime de proprietati utile.

Conform testelor biologice, exista de 18 ori mai multe bacterii pe ecranul telefonului mobil decat pe manerul de toaleta. De aceea, este atat de important sa iti igienizezi smartphone-ul cel putin o data pe zi cu spirt sanitar. Pentru a face acest lucru, sterge ecranul telefonului cu un tampon imbibat in spirt sanitar. Lichidul va elimina bacteriile si zgarieturile minore de pe gadget.

Spirt medicinal

Daca apare un cos pe fata ta, foloseste spirt medicinal pentru a-l elimina. Aplica o picatura de produs pe locul cu roseata. Acesta va alina inflamatia si va usuca usor pielea, facand cosul sa fie eliminat mai repede. In plus, daca ai stors un cos si nu ai peroxid pe mana, poti utiliza, de asemenea, spirt medicinal pentru a preveni infectia la nivelul pielii. Principalul lucru este sa folosesti spirt medicinal de calitate cumparat din magazinul online grupdzc.ro.

Baza markerilor permanenti este alcoolul, astfel incat spirtul medicinal si chiar servetele antiseptice umede elimina cu usurinta urmele markerilor de pe mobila, aparate si haine. Daca utilizezi ochelari pentru corectarea vederii sau, de exemplu, ochelari de soare, atunci nu este deloc necesar sa cumperi un lichid special pentru a elimina petele de pe lentile. Spirtul medicinal elimina perfect amprentele, urmele produselor cosmetice si petele de pe dispozitivele optice. Folosind acest produs poti elimina chiar si lipiciul de pe eticheta. 

Pentru a face acest lucru, aplica o cantitate copioasa de lichid pe zona cu reziduuri de lipici, apoi sterge elementul cu o carpa din tesatura tare.

Spirt

Daca un tantar te musca, aplica un spirt pe locul muscaturii. Datorita bazei sale alcoolice, lichidul va ajuta la ameliorarea mancarimii si inflamatiei pe piele. Pe acest principiu functioneaza vechea metoda a bunicii, sa pui spirt pe locul unei muscaturi de insecta. Chiar si dupa ce iti speli periile de machiaj intr-o solutie cu sapun, unele bacterii raman pe ele. Prin urmare, pentru a le dezinfecta complet, dupa spalare, aplica spirt pe gramada de pensule si lasa-le sa se usuce. Dupa o astfel de prelucrare atenta, nu vor mai pastra niciun germen. Daca ai patat un tricou cu mancare grasa, atunci spirtul te va ajuta sa remediezi problema. Aplica spirt pe pata si freaca bine, apoi lasa-l sa se usuce. Cu toate acestea, spirtul nu trebuie utilizat pe lucrurile colorate, deoarece se pot decolora si, astfel, le distrugi.

Spirtul poate fi folosit si pentru lustruirea oglinzilor, deoarece face fata bine petelor de grasime, prafului si amprentelor. Un bonus este acela ca, datorita bazei sale alcoolice, spirtul va proteja geamurile de condens si in timpul inghetului sever.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *