Statele Unite au început construcția unui debarcader în Gaza

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Statele Unite au început construcția unui debarcader în Gaza, a anunțat joi Pentagonul, un proiect menit să faciliteze livrarea de ajutor umanitar în teritoriul palestinian bombardat și asediat de Israel, potrivit AFP.

Vedere de pe malul mării, în GazaFoto: Samar Abu Elouf / Zuma Press / Profimedia

Confruntat cu întârzierile și blocajele Israelului în livrarea pe cale terestră a ajutorului umanitar într-o Fâșie Gaza lovită de un dezastru umanitar, președintele american Joe Biden a anunțat la începutul lunii martie construirea unui port temporar.

Nave militare americane „au început construcția (…) portului temporar și a digului în larg”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul Pat Ryder.

Acest port maritim temporar va permite navelor militare și civile să își lase încărcătura. Ajutorul va fi apoi livrat de nave de sprijin logistic la un debarcader de pe coastă.

Oficialii americani au declarat că acest lucru nu va implica „trupe terestre” pe teritoriul palestinian devastat de război. Cu toate acestea, soldații americani se vor afla în apropierea Fâșiei Gaza în timpul construcției debarcaderului, care va fi supravegheată de trupele israeliene.

ONG-urile vor fi probabil responsabile de distribuirea ajutorului după ce acesta va fi livrat în teritoriu, așa cum Pentagonul a indicat deja.

spot_imgspot_img