Statele Unite consideră „inacceptabilă” vizita unui ministru israelian în zona Esplanadei Moscheilor

“Ambasadorul Thomas Nides a fost foarte clar în conversaţiile cu Guvernul israelian în problema menţinerii statutului locurilor sfinte din Ierusalim. Acţiunile care împiedică acest lucru sunt inacceptabile”, a transmis Ambasada SUA, conform site-ului Ynetnews.com.

“Muntele Templului este deschis tuturor”, a afirmat Itamar Ben-Gvir, prin Twitter. Un oficial guvernamental israelian a afirmat că vizita de 15 minute în zona Esplanadei Moscheilor s-a derulat în conformitate cu actualul statut al complexului, care permite accesul non-musulmanilor, deşi nu le permite să se roage.

Autoritatea Palestiniană şi mai multe state arabe au condamnat vehement vizita efectuată de Itamar Ben-Gvir în zona Muntelui Templu din Ierusalim, denumită de musulmani Esplanada Moscheilor. Premierul Autorităţii Palestiniene, Mohammad Shtayyeh, a denunţat o tentativă de modificare a statutului Moscheii Al-Aqsa, pentru a o transforma într-un “templu evreiesc”. Ministerul palestinian de Externe a condamnat vehement “perturbarea Moscheii Al-Aqsa de către ministrul extremist Ben-Gvir”, catalogând vizita drept o “provocare fără precedent” şi o “escaladare periculoasă a conflictului”.

Vizita a fost condamnată şi de Iordania, Emiratele Arabe Unite şi Arabia Saudită. Mişcarea islamistă Hamas, care deţine controlul asupra teritoriului palestinian Fâşia Gaza, a avertizat că astfel de acţiuni riscă să conducă la reizbucnirea unui conflict militar israelo-palestinian.

Potrivit presei israeliene, Ben-Gvir nu s-a apropiat de Moscheea Al-Aqsa, considerată al treilea locaş sfânt al islamului. În aceeaşi zonă au fost două temple evreieşti, astfel că acesta este cel mai sfânt loc al iudaismului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *