Statele Unite l-au convocat pe ambasadorul Rusiei, după incidentul din Marea Neagră

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ambasadorul rus în Statele Unite a fost convocat la Departamentul de Stat, din cauza incidentului aerian produs deasupra Mării Negre, soldat cu prăbuşirea unei drone militare americane.

Imaginea articolului Statele Unite l-au convocat pe ambasadorul Rusiei, după incidentul din Marea Neagră

Statele Unite l-au convocat pe ambasadorul Rusiei, după incidentul din Marea Neagră

„Îi vom transmite ambasadorului o notă de protest, din cauza unei încălcări clare a dreptului internaţional”, a declarat Ned Price, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington, citat de agenţia Reuters şi de cotidianul Le Monde.

Ambasadorul american din Rusia a transmis o notă de protest la Ministerul rus de Externe.

O dronă militară americană s-a prăbuşit marţi în Marea Neagră după o coliziune cu un avion de vânătoare al Rusiei. Administraţia de la Washington a condamnat vehement incidentul, iar preşedintele Joseph Biden a fost informat despre situaţie.

„Nu este neobişnuit ca forţele ruse să intercepteze avioane care nu aparţin Rusiei deasupra Mării Negre. Vreau să subliniez că această dronă MQ-9 zbura în spaţiul internaţional, deasupra apelor internaţionale şi nu prezenta nicio ameninţare pentru nimeni; acţiunea de interceptare a fost nesigură şi neprofesionistă. Au mai fost interceptări, chiar şi în ultimele săptămâni, dar aceasta este notabilă, din cauza modului nesigur şi neprofesionist, care a provocat doborârea aeronavei noastre”, a declarat John Kirby, coordonatorul pentru Comunicare Strategică al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă. Drona a fost doborâtă controlat de Forţele Aeriene americane din cauza avariilor suferite în coliziune.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.



Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.




FOTO. Cum s-a afișat pe stadion cea mai frumoasă soție de fotbalist din România! Toate privirile bărbaților s-au întors la Andreea

PROSPORT.RO




Cum îl cheamă, de fapt, pe Cătălin Scărlătescu. Puțini știu, nimeni n-a divulgat secretul

CANCAN.RO




Ce salarii au ajuns sa aibă farmacistele de la Catena și Dr Max

GANDUL.RO

 

spot_imgspot_img