Staţia de metrou „Eroilor 2” va purta numele „Opera Română” până la sfârşitul anului – Esential

Date:

Stația de metrou „Eroilor 2”, care deservește magistrala 5 de metrou, va fi redenumită până la finalul anului cu titlu onorific pentru Opera Națională din București care împlinește anul acesta 100 de ani.

Iniţiativa a pornit din ideea ca România să se alinieze marilor capitale europene unde staţia de metrou poartă numele operei principale din ţara respectivă, transmite Opera Națională din București, potrivit News.ro.

Construită între anii 1950-1952 şi inaugurată în 1953, clădirea Operei Naţionale Bucureşti se bucură de o arhitectură somptuoasă.

Sala Mare a Operei, disponibilă spre vizionare în cadrul turului virtual, este singura sală de spectacole din Bucureşti care îmbină ambianţa arhitecturală specifică şi posibilităţile tehnice de scenă şi spectacol de înalt nivel, eleganţa sa fiind unică în capitală.

Sala Mare are o capacitate de 915 locuri şi găzduieşte principalele spectacole de operă şi balet. Foaierul Galben, cu o capacitate de aproximativ 130 persoane, găzduieşte concerte sau recitaluri, dar şi recepţii şi cele două foaiere pentru întâmpinarea publicului folosite şi pentru expoziţii.

Stația de metrou Eroilor se află chiar lângă Piața Operei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related