Strada pe care se află ambasada Belarusului în București ar putea fi redenumită după jurnalistul Roman Protasevici, reținut la Minsk după deturnarea cursei Ryanair – Administratie Locala

Strada pe care se află Ambasada Belarusului din Capitală ar putea fi redenumită după numele jurnalistului de opoziție Roman Protasevici, reținut duminică de regimul Lukașenko după deturnarea unei curse aeriene Ryanair pe ruta Atena-Vilnius. Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a declarat că susținere o astfel de redenumire a străzii și că va înainta primăriei Capitalei ca strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească Str. Roman Protasevich.

„Susţin propunerea domnului profesor Andrei Oișteanu de a schimba numele străzii din Sectorul 1 pe care se află Ambasada Republicii Belarus. În acest sens, voi înainta către Primăria Capitalei următoarea propunere: strada Tuberozelor din Sectorul 1 să se numească Str. Roman Protasevich – numele jurnalistului disident. Trăim într-un stat european și acest act de terorism al președintelui Aleksandr Lukașenko de a deturna un zbor comercial între două state membre UE & NATO nu poate rămâne nepedepsit”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Poastarea edilului de la Sectorul 1 vine după ce profesorul de la Universitatea București Andrei Oișteanu a făcut o propunere care s-a viralizat pe Facebook în ultimele 24 de ore.

„Susţin ideea ca Primăria (sectorului 1 sau cea generală) să schimbe numele străzii (din Sectorul 1) pe care se află Ambasada Republicii Belarus. În loc de Str. Tuberozelor să se numească Str. Roman Protasevich. Toată corespondența ambasadei ar veni în şi ar pleca din strada cu numele jurnalistului disident. De asemenea, diplomaţii ar avea numele lui Roman Protasevich imprimat pe cărţile lor de vizită”, scria Andrei Oișteanu în postarea sa care a adunat aproape două mii de distribuiri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *