STS avertizează: Nepublicarea rezultatelor provizorii la prezidențiale nu asigură același nivel de transparență ca la europarlamentare – Esential

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) acuză reducerea gradului de transparență la alegerile prezidențiale față de europarlamentare prin faptul că la acest scrutin nu vor fi publicate rezultatele provizorii, în condițille în care, până în prezent, nu există o cerere în acest sens din partea Autorității Electorale Permanente (AEP).

„Aplicațiile dezvoltate de STS permit publicarea rezultatelor alegerilor prezidențiale cu aceeași transparență și vizibilitate ca în cazul alegerilor europarlamentare. Considerăm că nepublicarea rezultatelor provizorii nu asigură același nivel de transparență ca în cazul alegerilor din 26 mai a.c. De asemenea, considerăm că nivelul de transparență realizat prin publicarea rezultatelor provizorii trebuie să fie același pentru toate categoriile de public. În momentul de față nu există cerințe operaționale care să permită STS centralizarea rezultatelor provizorii de la nivelul secțiilor de votare”, spun reprezentanții STS.

Se actualizează

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *