Studierea unui instrument muzical poate aduce o multime de beneficii cognitive

Daca iti doresti ca prichindelul tau sa se dezvolte armonios il poti indruma spre invatarea unui instrument muzical. O astfel de activitate poate sa aduca extrem de multe avantaje pentru creier, solicitand o multime de regiuni cerebrale.

Care sunt efectele pozitive care apar in urma studiului?

  1. Se imbunatateste memoria. Numeroase studii arata ca ascultarea muzicii si cantatul pot ajuta la imbunatatirea capacitatii de memorare. Se pare ca micutii care sunt inscrisi la cursuri de muzica au abilitati de retinere cu 35% mai mari decat cei care nu invata sa cante.
  2. Antreneaza perseverenta. Studiul unui instrument muzical presupune foarte mult timp dedicat exercitiului. In felul acesta se antreneaza perseverenta, lucru ce poate sa fie asociat cu succesul in viata.
  3. Imbunatateste coordonarea. De cele mai multe ori, instrumentele muzicale dezvolta foarte mult coordonarea membrelor, indiferent ca este vorba despre pian, chitara sau tobe. Creierul incepe sa transforme notele de pe portativ in activitati motorii, lucru care este extrem de benefic.
  4. Ajuta la obtinerea unor aptitudini superioare de intelegere. Copiii care studiaza un instrument muzical ajung sa invete mult mai usor si sa inteleaga ceea ce invata.
  5. Elibereaza stresul. Poate ca unul dintre cele mai mari avantaje ale instrumentelor muzicale este faptul ca elibereaza stresul. Cum stresul este boala secolului si poate duce la instalarea depresiei si anxietatii, o solutie prin care sa poata fi eliminat este mai mult decat de dorit.

De asemenea, sunt multe studii care arata ca muzica poate sa previna imbatranirea prematura si chiar sa trateze dislexia si autismul.

Cand este bine sa iti dai copilul la cursuri de muzica?

Activitatea muzicala poate sa inceapa la orice varsta, imediat ce copilul poate sa vorbeasca si sa inteleaga. In general, varsta de 4 ani este ideala pentru studierea unui instrument muzical, insa se poate incepe cu instrumente de jucarie ca mai apoi sa se treaca la instrumente serioase. Pe langa studiul instrumentelor, se pot lua si ore de canto, deoarece dezvolta copilul din punct de vedere psihologic si il fac mai stapan pe propriile forte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *