SUA au doborât un „obiect” zburător deasupra statului Alaska

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

SUA, la ordinul preşedintelui american Joe Biden, au doborât vineri un „obiect care zbura la altitudine mare” deasupra statului Alaska, a declarat un purtător de cuvânt al Casei Albe, fără a da detalii despre natura, provenienţa sau utilizarea acestui obiect, scrie Agerpres.

Rămășițele balonului spion doborât de SUA, recuperate de marina americanăFoto: US Navy/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

„Obiectul”, despre care purtătorul de cuvânt a spus ca are „dimensiunea unei maşini mici” şi zbura la o altitudine de aproximativ 12.000 de metri, reprezenta „o ameninţare pentru securitatea traficului aerian”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională al Casei Albe.

El a precizat că acest obiect era „mult mai mic” decât balonul chinez pe care Statele Unite l-au distrus sâmbăta trecută şi despre care Washingtonul a indicat că efectua operaţiuni de spionaj.

Administraţia americană a luat cunoştinţă „aseară” de prezenţa acestui obiect ale cărui resturi au căzut în apele îngheţate şi va încerca sa le recupereze, a precizat John Kirby.

„Nu ştim ce entitate deţine acest obiect”, a insistat el şi nici, de exemplu, dacă este vorba de un stat sau un proprietar privat.

Citește și:

spot_imgspot_img