SUA confirmă că o „cantitate substanțială” de arme americane au căzut în mâinile talibanilor: „Nu credem că ni le vor înapoia” – International

0

O „cantitate substanţială” de echipament militar american se află acum în mâinile talibanilor, a admis marţi Jake Sullivan, consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, relatează Business Insider și Agerpres.

„O cantitate substanţială de arme a căzut în mâinile talibanilor şi, evident, nu credem că ni le vor înapoia de bună voie”, a afirmat el în cadrul unei conferinţe de presă la Casa Albă, în răspuns la o întrebare privind echipamentele militare americane în Afganistan.

Talibanii au difuzat acum două zile o înregistrare video în care defilau în jurul unor elicoptere americane modelul „Black Hawk” ale armatei afgane pe aeroportul din Kandahar (sud).

„Aceste ‘ Black Hawks’ nu au fost date talibanilor. Au fost date forţelor afgane” şi aceasta la cererea preşedintelui Ashraf Ghani, a precizat Jake Sullivan.

El a subliniat că preşedintele american Joe Biden „a făcut (alegerea)” de a răspunde acestei cereri, fiind în acelaşi timp conştient de riscul ca aceste dispozitive să cadă în mâinile talibanilor.

Citește și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *