SUA cred că pot „identifica unitățile ruse” care au comis atrocitățile de la Bucha

0

SUA consideră acum că „vor putea identifica unitățile ruse” care au comis atrocitățile de la Bucha, Ucraina, potrivit unui oficial american familiarizat cu ultimele informații, relatează CNN.

Trupul unui civil ucis de rusi este ridicat de catre ucraineni in BuchaFoto: Sergei Supinsky / AFP / Profimedia Images

Identificarea celor implicați „este o prioritate extrem de mare acum” pentru comunitatea de informații din SUA, a spus oficialul.

Colectarea și analizarea fluxurilor de informații folosind toate instrumentele și mijloacele disponibile a fost în desfășurare de când atrocitățile au ieșit la iveală, iar SUA se află în punctul de a „restrânge” numărul posibilităților, a spus oficialul.

Nu este sigur că SUA își vor anunța public concluziile și ar putea fi luată o decizie de a lăsa acest lucru în seama Ucrainei, a spus oficialul. SUA analizează, de asemenea, posibili indicatori că mai mult de o unitate sau un grup de luptători ruși s-au aflat în Bucha în perioada în care au avut loc atrocitățile. SUA încearcă să stabilească dacă unele dintre acestea s-au întâmplat în timp ce o unitate rusă se retrăgea, iar alta a intrat, a adăugat oficialul.

Citește și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *