SUA îşi reduc efectivele militare din Irak. Câți soldați vor fi menținuți – International

​Statele Unite au decis să-şi reducă efectivele militare din Irak de la 5.200 la 3.000 de soldaţi, a anunţat miercuri generalul Kenneth McKenzie, comandantul operaţiunilor militare ale Pentagonului în Orientul Mijlociu.

„Recunoscând marile progrese realizate de forţele irakiene şi în consultare şi coordonare cu guvernul irakian şi cu partenerii noştri de coaliţie, SUA au decis să-şi reducă prezenţa militară în Irak de la circa 5200 la 3000 de militari în decursul lunii septembrie”, a declarat McKenzie de la Bagdad, potrivit Agerpres.

Casa Albă informase de marţi că va urma în curând un anunţ cu privire la o nouă reducere a trupelor americane în Irak, unde soldaţii americani care luptau împotriva celulelor jihadiste se confruntă cu din ce în ce mai multe atacuri ale facţiunilor pro-iraniene.

SUA vor continua să susţină armata irakiană în lupta împotriva ultimelor elemente ale grupării Stat Islamic (ISIS), încă active în această ţară, şi îşi vor menţine o prezenţă limitată în Siria, a precizat McKenzie într-un discurs susţinut cu ocazia preluării funcţiei de către noul comandant al coaliţiei anti-SI, generalul Paul Calvert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *