SUA: O deputată pro-Trump, suspendată o săptămână de pe Twitter pentru dezinformare privind vaccinurile anti-Covid – International

0

Deputata republicană Marjorie Taylor-Greene, susţinătoare ferventă a fostului preşedinte Donald Trump, are contul de Twitter suspendat o săptămână pentru un mesaj „înşelător” cu privire la vaccinurile anti-Covid, a anunţat marţi compania californiană, potrivit AFP și Agerpres.

Postarea în cauză, care datează de luni, cere agenţiei americane a medicamentelor să nu aprobe definitiv vaccinurile anti-Covid, care „nu funcţionează”, potrivit deputatei. Twitter a ataşat un mesaj sub acest tweet, caracterizându-l drept „înşelător” şi invitându-i pe utilizatori să consulte informaţiile furnizate de autorităţile sanitare.

„Tweet-ul în cauză a fost etichetat în legătură cu politica noastră privind informaţiile înşelătoare pe tema Covid-19”, a afirmat un purtător de cuvânt al Twitter într-un comunicat către AFP.

„Contul va fi în modul lectură timp de o săptămână din cauza încălcărilor repetate ale regulilor Twitter”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Regulile Twitter privind dezinformarea în legătură cu Covid-19 stipulează că o suspendare de şapte zile este consecinţa unei a patra încălcări a acestora.

În cazul unei a cincea infracţiuni, aleasa din Georgia riscă suspendarea definitivă a contului său de Twitter.

Marjorie Taylor-Greene și afirmațiile sale controversate

Marjorie Taylor-Greene nu a răspuns marţi unei solicitări a AFP de a comenta informaţia.

În februarie, ea şi-a cerut scuze pentru că a răspândit teorii conspiraţioniste care i-au adus excluderea din două comisii ale Camerei Reprezentanţilor.

Două luni mai târziu, ea a provocat o nouă controversă comparând obligativitatea portului măştii cu cea pe care o aveau evreii în timpul nazismului de a purta steaua galbenă.

Înainte de a fi aleasă în Congres în noiembrie, această susţinătoare devotată a lui Donald Trump s-a mai întrebat şi dacă mai multe atacuri armate sunt reale, suspectând nişte înscenări care vizau înăsprirea legislaţiei privind armele de foc, şi şi-a exprimat îndoiala asupra unei părţi a atentatelor de la 11 septembrie 2001.

De asemenea, ea a afirmat în 2019 că preşedinta democrată a Camerei Reprezentanţilor, Nancy Pelosi, este vinovată de „trădare”, o infracţiune care potrivit ei „este pasibilă de pedeapsa cu moartea”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *