SUA: Trump îi acuză pe adversarii săi, Biden şi Harris, că pun vieţi în pericol cu ”retorica anti-vaccin” – International

Preşedintele american, Donald Trump, care a reafirmat că un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil înainte de alegerile de la 3 noiembrie, i-a acuzat luni pe candidatul democrat la Casa Albă, Joe Biden, şi pe candidata la vicepreşedinţie, Kamala Harris, că dezvoltă o “retorică anti-vaccin iresponsabilă”, notează AFP.

Săptămâna trecută, Kamala Harris a explicat că ea “nu ar avea încredere” numai în cuvântul preşedintelui american dacă un vaccin împotriva noului coronavirus ar fi disponibil înainte de alegerile prezidenţiale.

“Ar trebui să fie o sursă credibilă care să vorbească despre eficienţa şi fiabilitatea” vaccinului, a explicat ea.

La rândul său, Joe Biden a afirmat luni că vrea “să vadă ce spun oamenii de ştiinţă”.

“Doresc o transparenţă totală în legătură cu acest vaccin”, a adăugat el, acuzându-l pe omul de afaceri republican că “subminează încrederea publicului” prin politizarea problemelor de sănătate publică. Dar, “dacă aş putea avea un vaccin mâine, aş face asta. Chiar dacă m-ar costa alegerile, aş face asta”, a mai declarat Joe Biden, potrivit Agerpres.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *