SUA va discuta cu Rusia săptămâna aceasta despre eliberarea lui Paul Whelan

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Casa Albă rămâne „obligată și hotărâtă să se asigure că vom lucra printr-o metodă de succes pentru a asigura eliberarea lui Paul Whelan cât mai curând posibil”, a declarat luni consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan, potrivit CNN.

Paul Whelan, detinut in RusiaFoto: Kirill KUDRYAVTSEV / AFP / Profimedia

Acesta recunoscut însă că, în ultimele luni, a devenit evident că „ceea ce Rusia cerea pentru a asigura eliberarea lui Paul Whelan nu era ceva ce noi trebuia să putem oferi”.

„Aceasta este o problemă pe care încercăm să o rezolvăm – avem diverse modalități prin care lucrăm la soluții și ne vom strădui în fiecare zi, de la președinte în jos, să dezvoltăm în cele din urmă o formulă care să funcționeze”, a declarat Sullivan reporterilor citând „sensibilitatea acestor probleme”.

„Și asta este tot ce pot spune astăzi, dar voi întări faptul că angajamentul nostru față de acest lucru este absolut solid, intens, iar aceasta este o prioritate la fel de mare ca cea a președintelui”, a adăugat el.

Ulterior, Sullivan i-a declarat lui Phil Mattingly de la CNN că oficialii administrației „vor avea un angajament cu [federația rusă] în această săptămână”, pentru a aborda cazul lui Whelan, dar „nu voi spune mai multe despre asta, pentru că încercăm să păstrăm acest lucru în canale sensibile, dar acesta este calendarul, și am avut un angajament regulat, desigur, de-a lungul timpului, iar următoarea conversație la nivel înalt va avea loc în această săptămână”.

Dar el a respins ideea că SUA ar schimba o anumită politică, inclusiv în ceea ce privește Ucraina, în schimbul eliberării lui Whelan.

„Nu prea pot răspunde la o întrebare atât de generală ca aceasta – adică, dacă implicația este că vom avea o abordare diferită față de Ucraina sau ceva de genul acesta? Răspunsul este nu. Nu vom avea o abordare diferită față de Ucraina”, a declarat Sullivan.

Urmărește ultimele evoluții din a 292-a zi a războiului din Ucraina LIVETEXT pe HOTNEWS.RO.

spot_imgspot_img