Sub presiunea lui Trump, Pompeo promite să publice e-mailuri controversate ale lui Clinton – International

Ministrul american de externe Mike Pompeo, vizat de criticile neobișnuite din partea lui Donald Trump, a promis vineri că va publica e-mailurile controversate de la democrata Hillary Clinton care ar trebui să demonstreze, potrivit taberei prezidențiale, că ar trebui să fie trimisă în judecată, potrivit AFP.

Întrebat despre atacul președintelui Statelor Unite asupra lui, el a spus la Fox News: “Vom ajunge acolo. Vom publica aceste informații, astfel încât americanii să le poată vedea”.

Întrebat dacă va face acest lucru înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, Mike Pompeo a adăugat: “O facem cât mai repede posibil. Cred absolut că vom vedea mai multe înainte de alegeri”.

Donald Trump, la o săptămână după ce a dat pozitiv pentru Covid-19, și-a atacat în mod neobișnuit secretarul de stat, unul dintre puținii care au scăpat până acum de criticile publice.

El s-a plâns profund că Mike Pompeo nu a reușit să găsească destule pentru a o incrimina pe Hillary Clinton în afacerea e-mailurilor.

Aceste e-mailuri „sunt la Departamentul de Stat, dar Mike Pompeo nu a reușit să le scoată, ceea ce este foarte nefericit”, a declarat președintele-candidat. „Nu sunt mulțumit de el în legătură cu asta”, „el conduce Departamentul de Stat, ar trebui să-i scoată”, a ciocănit el.

Hillary Clinton, fosta candidată democrată la Casa Albă împotriva lui Donald Trump în 2016, a fost criticată pentru că a folosit un server privat pentru o parte din corespondența ei la Departamentul de Stat, și nu serverul guvernamental sigur. În campania împotriva ei, republicanul nu încetase niciodată să-i ceară condamnarea.

După o anchetă, FBI nu a reținut acuzațiile împotriva lui Hillary Clinton, dar a considerat că a fost „extrem de nesăbuită”.

“Amintiți-vă, au existat informații confidențiale pe un server privat. Acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple niciodată”, a spus Mike Pompeo vineri. “Hillary Clinton nu ar fi trebuit niciodată să facă asta. A fost un comportament inacceptabil”, a insistat el.

O anchetă a democraților din Cameră a dezvăluit anul trecut că fiica lui Donald Trump Ivanka și soțul ei Jared Kushner, ambii consilieri ai Casei Albe, au folosit și e-mailuri private pentru schimburi legate de activitatea lor guvernamentală.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *