Sucul de varza – beneficii pentru sanatate

Sucul de varza alba este o optiune foarte sanatoasa, cu o multime de beneficii, cel mai bun pentru imunitate, pentru un plus de energie si pentru remineralizarea organismului.

Poate ca varza nu este cea mai populara leguma, dar aceasta contine foarte putine calorii, este foarte nutritiva si are o multime de beneficii.

Sucul de varza este foarte bogat in nutrienti benefici pentru santate. Contine vitamina A, vitamina C, vitamina E, vitamina K, B6, acid folic, magnan si glucosinolati. Sucul de varza este si cea mai buna sursa de minerale, de fier, calciu, potasiu, fosfor si magneziu, aceste minerale fiind esentiale pentru productia hormonala, pentru dezvoltarea osoasa, pentru scaderea presiunii arteriale si reglarea batailor cardiace.

Care sunt beneficiile sucului de varza pentru sanatate?

Are o actiune detox asupra corpului. Sucul de varza alba este cel care va ajuta corpul sa se debaraseze de toxine, de produsele chimice si de hormonii care pot dauna organismului.

Contribuie la pierderea in greutate. Sucul de varza este un remediu foarte bun si puternic contra kilogramelor in plus, chiar a obezitatii. Ajuta cu adevarat la curatarea partii superioare a intestinelor si favorizeaza procesul de digestie.

Ajuta la tratarea si combaterea anemiei. Sucul de varza contine clorofila, care favorizeaza buna fabricare a sangelui.

Este indicat si pentru a trata constipatia. Efectul lejer laxativ al sucului de varza este foarte eficient pentru cei care se confrunta cu probleme legate de constipatie.

De asemenea, ajuta si la reglarea glicemiei fiind de mare ajutor si celor care sufera de diabet.

Este foarte eficient si pentru a sustine functiile.

Datorita actiunii sale diuretice este de mare ajutor si pentru a trata litiaza renala.

Se recomanda o cura cu suc de varza care sa dureze trei saptamani. Sucul trebuie sa fie baut cu 30-40 de minute inainte de prima masa a zilei sau se poate consuma inainte de fiecare masa principala a zilei.

Sucul de varza este foarte benefic pentru piele. Sucul de varza te poate ajuta si sa combati bacteriile si pentru a trata infectiile. Sucul de varza foarte concentrat se poate aplica astfel pe epiderma. Este foarte eficient si contra ridurilor.

Te poate ajuta sa lupti contra cancerului. Este cea mai buna alternativa naturala pentru a preveni cancerul. In organism, varza poate produce izotiocianati, care protejeaza importriva cancerului de san, de prostata, de vezica sau de colon.

Acest articol are rolul de a informa cititorii despre cum pot avea un stil de viata sanatos. Pentru mai multe detalii recomandam sa cititi blogul Raluca Mihaela

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *