Suma uriașă pe care o va investi guvernul britanic pentru susținerea sportivilor în vederea JO Paris 2024 – Alte sporturi

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Premierul Boris Johnson a anunțat că guvernul britanic va investi aproximativ 272 de milioane de euro, în plus faţă de finanţarea Loteriei Naţionale, pentru sprijinirea sportivilor olimpici şi paralimpici în vederea JO Paris 2024.

Investiţia, care reprezintă o creştere cu 44% a finanţării primite de UK Sport în perioada premergătoare Jocurilor de la Tokyo, va fi utilizată pentru sprijinirea sportivilor, antrenorilor şi a personalului de susţinere.

Investiţia Departamentului pentru Cultură, Media şi Sport (DCMS) îi va susţine de asemenea pe sportivii şi antrenorii care vizează succesul la Jocurile Olimpice şi Paralimpice de iarnă.

Delegaţia Marii Britanii a cucerit 65 de medalii la 25 de discipline sportive cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Tokyo (23 iulie – 8 august), clasându-se pe locul al patrulea la general. Jocurile Paralimpice din Japonia vor debuta pe 24 august, potrivit Reuters citat de Agerpres.

„Team GB a arătat la Tokyo ceea ce este mai bun în această ţară, demonstrând spirit sportiv, muncă asiduă şi performanţe-record. Această finanţare sporită va ajuta Team GB să ofere cele mai bune performanţe posibile peste trei ani, la Paris”, a precizat Boris Johnson într-un comunicat.

spot_imgspot_img