Summitul G20 de la Matera, Di Maio anunță semnarea documentului „Foame zero în lume” – Capital

Summitul G20 de la Matera, Di Maio anunță semnarea documentului „Foame zero în lume”

Angajamentul comunității internaționale împotriva foametei mondiale începe de la Matera, la summitul G20.

“Astăzi am adoptat declarația de la Matera privind siguranța alimentară”, a anunțat ministrul italian de externe, Luigi Di Maio, la conferința de presă finală a summitului. „Foamea afectează 850 de milioane de oameni din întreaga lume și, ca urmare a pandemiei, ar putea afecta încă 100 de milioane”.

Între timp, pe 7 și 8 octombrie, la Roma va avea loc o mare conferință intitulată „Întâlniri cu Africa”, anunță tot Di Maio.

“G20 are datoria de a sprijini Africa pentru a ieși din perioada dificilă a pandemiei și pentru a crește”.

Problema securității alimentare

Maurizio Martina, directorul general adjunct al FAO, a recunoscut că „președinția italiană a G20 a pus problema crucială a securității alimentare în centrul dezbaterii internaționale, un lucru care a devenit şi mai necesar după pandemie”, notează La Stampa.

“Aplauze guvernului, ministrului Di Maio și vice-ministrului Sereni pentru că au condus aceste demersuri cu mare forță. Suntem mândri să lansăm împreună cu Italia, chiar la Matera programul Food Coalition pentru parteneriate operaționale între țări, centre de cercetare, asociații, universități și companii care lucrează împreună pentru a sprijini sistemele alimentare slăbite de pandemie”.

Angajamentul susținut de Italia vede deja protagoniste diferite realități, de la Statele Unite la Ghana, de la Olanda la Maroc, de la Israel la Zimbabwe.

“Printre proiectele deja în curs de desfășurare se numără cel promovat de Coldiretti împreună cu asociațiile Farmer Market din America și Ghana pentru realizarea rețelei globale de piețe agricole ca răspuns operațional pentru protejarea veniturilor fermierilor, crescătorilor și pescarilor. Cu experiența multianuală a Campaniei Amica, promovate de asociaţia Coldiretti, Italia conduce una dintre cele mai avansate experiențe pe arena internațională și din acest motiv, rețeaua internațională de piețe agricole a devenit unul dintre obiectivele operaționale ale Coaliției Alimentare” – a subliniat Martina.

Sursă foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *