„Sunt aici pentru a o ucide pe regină”. Ce s-a aflat la tribunal despre tânărul înarmat cu o arbaletă ce a intrat în locuința Elisabetei a II-a

Date:

Un bărbat arestat cu o arbaletă în locuința reginei Elisabeta de la Castelul Windsor, în ziua de Crăciun a anului trecut, a spus „Sunt aici pentru a o ucide pe regină”, potrivit informațiilor oferite miercuri în fața unui tribunal britanic, transmite Reuters.

Castelul Windsor (sursa foto: Royal Family) Foto: Hotnews

Jaswant Singh Chail, în vârstă de 20 de ani, care a fost acuzat în temeiul legii britanice privind trădarea, a apărut în incinta Castelului Windsor purtând o glugă și o mască, li s-a spus judecătorilor.

Un ofițer de poliție a spus că arăta ca cineva dintr-un film cu justițiari.

Regina se afla la castel în momentul incidentului din 25 decembrie, împreună cu fiul și moștenitorul ei, prințul Charles, soția acestuia Camilla și alți apropiați ai familiei.

În urma unei anchete a poliției antiteroriste, Chail a fost acuzat de amenințare cu moartea, de posesie a unei arme ofensive și de o infracțiune în conformitate cu secțiunea 2 din Legea privind trădarea din 1842.

Această secțiune se referă la „descărcarea sau țintirea armelor de foc, sau aruncarea sau folosirea oricărui obiect sau armă ofensivă, cu intenția de a o răni sau alarma pe Majestatea Sa”.

În cadrul unei audieri la Curtea Magistraților Westminster din Londra, Chail, din Southampton, în sudul Angliei, acuzatul a declarat că a vrut să se răzbune pe cei care conduc țara.

În primele declarații de după incident, în decembrie, el s-a prezentat ca indian de religie sikh și a spus că dorea să se “răzbune” pentru un masacru comis în 1919 de trupele britanice împotriva protestatarilor din India.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related