Sunt implanturile dentare cea mai buna solutie pentru lipsa dintilor?

    Este posibil ca medicul stomatolog sa iti fi sugerat necesitatea unui implant dentar ca alternativa la o proteza sau o punte. Iar asta se datoreaza in mare parte faptului ca implantul dentar este un inlocuitor artificial pentru un dinte sau o radacina naturala care lipseste, oferind mult mai mult confort si stabilitate, decat protezele dentare. De asemenea, acestea iti permit sa mesteci alimentele confortabil si iti pot imbunatati vorbirea si aspectul facial.

  Clinica Soladent este una dintre clinicile unde vei putea beneficia de servicii profesionale, iar implanturile dentare MegaGen AnyRidge reprezinta cea mai optima solutie pentru lipsa dintilor.

Ce este un implant?

  Implanturile au un aspect asemanator cu cilindrii sau suruburile si sunt introduse in maxilarele inferioare sau superioare, prin intermediul unei interventii chirurgicale, astfel incat sa devina o baza stabila pentru dintii artificiali.

Implantul in sine actioneaza ca radacina a dintelui, iar structura plasata deasupra implantului va arata si se va comporta ca dintele natural care a fost pierdut din diverse motive.

  Implanturile MegaGen oferite de clinica Soladent sunt fabricate in Coreea, doar din materiale de cea mai buna calitate, ceea ce face ca interventia sa nu fie deloc dureroasa sau dificil de realizat.

  Mai mult decat atat, aceste implanturi MegaGen sunt considerate a fi cele mai bune modele de pe piata, astfel ca investitia pe care o vei face daca optezi pentru aceste implanturi este una de lunga durata, chiar pe viata.

Care este diferenta dintre proteza si un implant dentar?

  Spre deosebire de proteze, implanturile dentare nu trebuie indepartate pentru curatare, nu au nevoie de adezivi si nu necesita ancorarea la dinti sanatosi.

Cum are loc interventia chirurgicala in cazul implanturilor?

 Chirurgia implanturilor este un proces in trei etape, ce au loc in cabinetul medicului stomatolog.

  • In primul rand, medicul plaseaza un implant direct in maxilar, pozitionat ca o radacina naturala a dintilor. Implantul va ramane, de obicei, acoperit timp de trei pana la sase luni, pentru a permite oaselor sa se dezvolte in jurul lui si pentru a ajuta la mentinerea acestuia in loc.
  • De indata ce implantul s-a integrat, medicul va atasa o extensie. Tesutul din jurul gingiilor trebuie apoi sa se vindece, iar acest proces poate dura pana la cateva luni.
  • De indata ce vindecarea este completa, implantul este gata sa serveasca drept baza pentru noul dinte. Dentistul va face o coroana si o ataseaza implantului.

  Intregul proces poate dura cateva luni pana la finalizare, in functie de situatia pacientului si de viteza vindecarii. Medicii ofera, de asemenea, instructiuni specifice clare despre modul de ingrijire al implanturilor dentare.

Cat de eficiente sunt implanturile?

  Daca ai o sanatate generala buna si o structura osoasa suficienta, atunci vei putea alege implanturile dentare. In functie de locatia din gura, acestea au o rata de succes intre 85-90 %.

  Implanturile pot sa nu fie eficiente in cazul persoanelor care fumeaza sau al pacientilor cu diabet sau osteoporoza, acestia avand pierderi osoase la nivelul maxilarului si pot prezenta riscuri de complicatii

  Cel mai bun lucru pe care poti sa il faci este sa te programezi la clinica Soladent pentru a stabili impreuna cu medicul dentist daca implanturile dentare sunt cea mai buna solutie pentru tine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *