Supa crema de legume: 3 variante simple de preparare

O supa crema este alegerea perfectă și o varianta foarte versatila in mesele noastra. Se poate servi ca și aperitiv sau ca și fel principal și este o metoda grozava si delicioasa de a introduce legumele în alimentatia copiilor sau chiar a adulților mai mofturosi cu reținere față de legume. Mai mult, este o rețetă atat de versatila pe care o poți personaliza cu multă ușurință, adăugând legume pe care le ai la îndemână sau care-ti plac în mod special. 

Supa crema de legume clasica 

Aceasta supa crema de legume combina legume și ingrediente pe care sigur le ai deja în frigider sau în camera și se prepara prin fierbere. Ai nevoie de legume ca și cartofi, morcovi, ardei, radacina de patrunjel, rosii si telina pe care sa le tai în cuburi. Arunca aceste legume în oala împreuna cu un concentrat de legume sau de pui și de condimentele preferate, acopera-le cu apa si lasa-le la fiert pana ce s-au înmuiat. Cu ajutorul unui blender, mixeaza supa până ce aceasta devine fină și serveste-o alături de crutoane. Optional, poți sa adaugi si smantana. 

Supa crema de legume coapte

Această supă de legume coapte anterior este o rețetă simplă, în 2 pași, pentru care nu ai nevoie de multe oale ca sa o prepari, dar care este plină de legume de sezon proaspete! Este sățioasă, sănătoasă, potrivită pentru oricine își poate fi făcută de la zero în mai puțin de o oră. 

Supa de legume coapte nu ar putea fi mai ușor de preparat – pur și simplu trebuie sa coci legumele la cuptor pe două tăvi cu un pic de ulei de măsline, sare și piper, până când sunt caramelizate – prin acest proces se asigura acea aromă mai aparte și mai delicioasă. 

Cand scoti legumele din cuptor, adauga-le într-o oală cu concentratul preferat de legume sau de pui pentru a le fierbe la foc mic. Cand acestea sunt moi, adauga un cub de unt, smantana daca consideri necesar, blenduieste le și practic ai terminat! Servește supa alături de crutoane cu usturoi, patrunjel și parmezan și un strop de ulei de măsline. 

Supa crema de legume și curry 

Pudra de curry conferă un gust clasic al Indiei, o variatie a supei crema de legume absolut delicioasa si surprinzatoare. 

​​Intr-o oala, se adauga apa, morcovii, conopida, cartoful, ceapa, bulionul, praful de curry, piperul și se aduce la fierbere la foc mare. Cand incep sa fiarba, se reduce focul la mediu. Se fierbe, amestecând din când în când, timp de 20-25 minute sau până când legumele sunt moi.

Se transferă amestecul în blender sau în robotul de bucătărie (în loturi, dacă este necesar); se acoperă. Se blenduieste până când devină o supa fină. Pune oala cu supa înapoi pe foc și adaugă o cutie de lapte de cocos mai gras lasand sa mai fiarba pentru 5-10 minute. Servește aceasta supa cu o salată de ceapă sau ceapă verde și lipii calde. 

Supa crema de legume poate sa fie și păstrata la congelator pentru maxim 3 luni. Pentru acest lucru, prepara supa fara smantana si fără sa adaugi ceapa verde direct în oală. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *