SURSE Pregătește Guvernul restricții pentru persoanele ne-vaccinate? Se lucrează intens la aplicația privind certificatul verde – Capital

Pregătește Guvernul restricții pentru persoanele ne-vaccinate? Concomitent cu lansarea certificatului verde, care atestă faptul că o persoană a fost vaccinată împotriva Covid-19, Guvernul pregătește o surpriză neplăcută celor care nu s-au vaccinat.

Surse guvernamentale vorbesc despre introducerea unor restricții doar pentru cei care nu au fost vaccinați.

Pregătește Guvernul restricții pentru persoanele ne-vaccinate? Se lucrează intens la măsuri

Guvernul lucrează intens pentru a pune în aplicare cerințele Uniunii Europene privitoare la certificatul verde european, care va atesta faptul că o persoană este vaccinată împotriva Covid-19.

Surse guvernamentale au precizat că se lucrează intens la construcția aplicației pentru certificatul verde de vaccinare, iar în perioada imediat următoare aceasta va fi lansată, anunță stiripesurse.ro.

Din acel punct ar putea urma și o serie de restricții pentru cei care nu sunt vaccinați, scrie sursa citată.

Premierul Florin declara luna trecută că în România nu se va aplica certificatul verde, românii urmând să meargă fără acest document în vacanță, în interiorul țării.

”Am ajuns într-o zonă de platou, chiar la o scădere a ratei de pozitivare”, a spus premierul, la începutul lunii aprilie. El a avansat data de 1 iunie ca termen de la care se poate discuta ”despre revenirea la normalitate”.

În acest scop, va fi constituit un comitet interministerial pentru stabilirea măsurilor care ar putea fi luate de la acea dată.

Cîțu: ”Românii vor merge în vacanță în țară fără certificat”

“Mai exact vom vedea după întâlnirea comitetului care vor fi măsurile. Eu sper să fie cât mai multe măsuri de relaxare. Începe sezonul de vară, aș vrea să avem o vacanță mult mai bună și mai sigură”, a spus prim-ministrul.

Întrebat dacă în România se va aplica certificatul verde anti-Covid, Florin Cîțu a răspuns: “Fără discuții. În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanță fără”.

Serviciul pentru Telecomunicații Speciale (STS) se va ocupa în România de implementarea certificatului verde european, a precizat ulterior șeful Guvernului.

”Detaliile au fost trimise către STS de foarte mult timp. STS face implementarea. Deocamdată nu e gata, nu a fost aprobat la nivelul Uniunii Europene. Sunt doar nişte informaţii pe care le avem, despre modul în care să îl construim.

Aşa cum am spus de fiecare dată, sperăm ca o astfel de măsură nu va discrimina cetăţenii şi, din punctul nostru de vedere, aşa cum spunea şi domnul preşedinte al României, este doar datorită sau din cauza unor elemente medicale, deci dacă sunt probleme medicale, să poţi să circuli cu acest certificat verde.

În momentul în care toată Europa o să fie vaccinată şi în România majoritatea persoanelor vor fi vaccinate, s-ar putea să nu mai fie nevoie de acest certificat verde”, a explicat Florin Cîţu, într-o conferință de presă în care a fost întrebat când va fi gata certificatul verde european şi cine este răspunde de implementarea acestuia în România.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *